Левски зарадва над 10 000 на Герена с победа над Локо Пд

...
Левски зарадва над 10 000 зрители на ст. Георги Аспарухов.
Коментари Харесай

Левски зарадва над 10 000 зрители на ст. "Георги Аспарухов". "Сините" победиха с 2:1 Локомотив Пловдив в мач от първия пролетен кръг на първенството. Официален дебют за домакините направиха и петте нови попълнения. Уелтън, Цунами, Ноа Сонко Сундберг и Филип Кръстев започнаха титуляри, а Ван дер Каап се появи в заключителните минути на двубоя. Гостите пък играха с човек по-малко повече от 70 минути.

Тимът на Станимир Стоилов поведе в 21-ата минута. Билал Бари беше изведен отлично, но Мартин Паскалев го повали на границата на наказателното поле. След намесата на VAR Волен Чинков изгони защитника и отсъди фаул в полза на домакините. Филип Кръстев застана зад топката, но учели стената. Та обаче попадна в Андриан Краев, чийто изстрел се оказа непосилен за вратаря на Локомотив - 1:0.

Отговорът на Локомотив беше светкавичен. След половин час игра резултатът вече беше 1:1. Разписа се Милош Петрович, който влезе принудително на терена след червения картон на Паскалев.

В 32-ата минута "сините" отново взеха аванс след брилянтно изпълнение на едно от новите попълнение - Филип Кръстев.

Веднага след това Билал Бари можеше да изведе домакините напред, но ударът му срещна дясната греда на Лукас Рейдър. "Смърфовете" бяха много близо до попадение в 63-ата минута. Парвиз Умарбаев изведе Бирсент Карагарен в наказателното поле и той стреля по диагонала, но на сантиметри от дясната греда на Николай Михайлов.

Домакините можеха да вкарат трети гол малко преди края на редовното време. Димитър Костадинов бе изведен на добра позиция пред наказателното поле и стреля, топката се чукна в крака на Кристиан Гомис и кацна върху напречната греда, след което излезе в корнер.

Така Левски вече има 29 точки и се намира на 6-то място в класирането. Локо Пловдив остава с 25 и заема 8-а позиция. В следващия кръг хората на Станимир Стоилов гостуват на ЦСКА 1948, докато "черно-белите" приемат Царско село. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР