Левски загуби визитата си на Локомотив (Пд) с 0:1. С

...
Левски загуби визитата си на Локомотив (Пд) с 0:1. С
Коментари Харесай

Левски може да завърши сезона с повече загуби, отколкото победи за първи път в историята си

Левски загуби визитата си на Локомотив (Пд) с 0:1. С това провалите в шампионата от началото на сезона станаха 11. Справка в статистиката на " Мач Телеграф " демонстрира, че историята помни единствено един шампионат, в който " сините " са допускали повече провали. Това става в юбилейната 2014 година, когато клубът навърши 100 години.

Тогава се получи и известна символика сред рождената година на Левски и индикаторите му за шампионата. Тимът записа 19 победи и 14 загуби. Въпросните 14 провали като численост към този момент са безспорен връх. Като % провали обаче актуалната компания е най-лошата. " Сините " изгубиха 11 от общо 25 изиграни дотук, което значи, че са паднали в 44% от дуелите си.

До края на шампионата Левски въпреки всичко има късмет най-малко чисто статистически да измие малко срама, тъй като ще играе в горната четворка на втората осмица. А там няма да се среща повече с най-хубавите тимове в efbet Лига и ще има по-голяма опция загубите най-сетне да секнат. Антирекордът от общо 14 обаче още може да бъде доближат.

Друго отчайващо " достижение " обаче надали ще бъде избегнато. А точно Левски за първи път в историята си да запише сезон с повече загуби, в сравнение с победи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР