Левски“ загуби с 2:3 от Ал Кувейт“ във втората си

...
Левски“ загуби с 2:3 от Ал Кувейт“ във втората си
Коментари Харесай

Левски загуби с 2:3 от Ал Кувейт

„ Левски “ загуби с 2:3 от „ Ал Кувейт “ във втората си контрола по време на зимната подготовка в Дубай.

Срещата се игра въз основата на „ сините “ „ JA Sport & Event Center “, а точни за отбора на Станимир Стоилов бяха Марин Петков в 20-ата и Уелтън в 25-ата минута. Попаденията за отбора от Кувейт паднаха след автогол на Ван дер Каап в 75-ата и голове на Али Хюсеин в 82-ата и 90-ата минута.

В началните минути на мача нямаше съществени обстановки пред някоя от двете порти, като отборът на Станимир Стоилов владееше повече топката и опитваше повече офанзиви, само че отбраната на „ Ал Кувейт “ се справяше.

Натискът на „ Левски “ въпреки всичко даде резултат в 20-ата минута. Тогава „ сините “ разиграха добре в противниковата половина, като тя доближи до Марин Петков. Той се обърна към вратата и с удар от към 22-23 метра прати топката в долния десен ъгъл на Абдулрахман Ками.

След това попадение отборът на Станимир Стоилов бързо съумя да преодолее защитата на кувейтския си съперник за повторно. Това се случи в 24-ата минута, когато Уелтън направи пробив от лявото крило към центъра. Последва удар в долния десен ъгъл и 2:0 за „ Левски “.

В 35-ата минута Ивелин Попов се озова на добра позиция вдясно от вратата на „ Ал Кувейт “, само че ударът му бе блокиран и топката излезе в ъглов удар. Четири минути по-късно доста хубав удар с десния крайник от над 20 метра на Кръстев рикошира в гредата.

До края на първата част Ал Кувейт опита да се приближи до вратата на Пламен Андреев, само че без триумф и по този начин „ сините “ се отдръпнаха на отмора с два гола задатък.

Втората част стартира с добра обстановка за „ Левски “. Роналдо получи отдясно и центрира остро в наказателното поле, където резервата Рикардиньо се размина с топката и не съумя да стреля. Асен Митков също имаше опция да обстрелва вратата на „ Ал Кувейт “, само че ударът му от близо двайсетина метра мина над вратата.

В 63-ата минута Ясин Алхиниси вкара, само че попадението не бе зачетено поради засада.

Двадесет минути преди края на постоянното време Михайлов излезе и пресече дълго подаване към състезател на „ Ал Кувейт “, който се бе измъкнал от отбраната на „ сините “.

В 75-ата минута „ Ал Кувейт “ върна едно попадение, като в обстановката Дейвид Михалев опита да почисти една топка от вратарското поле. Вместо това, той уцели Келиан ван дер Каап и след рикошета в гърба на нидерландеца, топката влезе в мрежата на „ сините “.

7 минути по-късно резултатът стана 2:2 след гол на Али Хюсеин.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР