Левски успя да сломи съпротивата на 10 човека от Черно

...
Левски успя да сломи съпротивата на 10 човека от Черно
Коментари Харесай

Бомба от Ел Джемили зарадва Левски

Левски съумя да пречупи съпротивата на 10 индивида от Черно море и завоюва дуела с минималното 1:0 в мач от 14-ия кръг от родната efbet Лига. Варненският отбор трябваше да играе повече от 60 минути с човек по-малко, откакто в 22-ата минута Влатко Дробаров разумно бе изпъден след извънредно недодялан шпагат в краката на Джавад Ел Джемили. Все отново северномакедонският защитник на гостите се насочи към тунелите на „ Герена “ след намесата на ВАР.

До края на първата част „ сините “ не съумяха да се възползват от численото си преимущество и двата отбора се прибраха при нулево тъждество на отмора. След нея Левски заигра много по-комбинативно и нападателно и в 57-ата минута Ел Джемили с натруфен изстрел матира Иван Дюлгеров, с цел да донесе трите точки за „ сините “, които в два следващи кръга нямаха триумф в родния шампионат.

Това е първо проваляне за тима, воден от Илиан Илиев през сезон 2023/2024 в нашето състезание.

Победата възкачи хората на Николай Костов до четвъртото място във краткотрайното нареждане в efbet Лига, като отборът е с 26 точки. Две пред тях е отборът на ЦСКА, а Черно море остана втори с 29 точки. Лидерът Локомотив Пловдив е с 30 пункта, само че първият и вторият имат повече мач повече по отношение на своите противници. 

В петата минута Николай Михайлов сподели леки съмнения при опит за изчистване на топката, откакто Брено Тейшейра го пресира съществено. Стражът изрита топката, която се отби в шпагата на нападателя на варненци, само че отиде навън за благополучие на вратаря. Три по-късно пристигна време на сътрудника на Михайлов от другата старна - Иван Дюлгеров, да направи неточност. Роналдо притича към Дюлгеров, който опита да почисти топката, само че го стори в собствен съиграч, само че за негово благополучие ударът на Роналдо не беше акуратен към опразнената врата и стражът на " моряците " улови.

В 12-ата пък Жереми Петрис изведе вдясно Джавад Ел Джемили, който достави отлично топката за Роналдо. Той сред двама бранители на гостите насочи удар с глава, само че незадоволително сложен, с цел да затрудни Дюлгеров. Шест по-късно Влатко Дробаров извърши жестоко нарушаване против Джемили и получи жълт картон, само че след преразглеждането на ВАР се откри, че северномакедонският защитник е употребявал несъразмерна неучтивост при шпагат против Ел Джемили и той остави своите с 10 индивида. 

Логично, след оставането с 10 индивида, то Черно море се прибра надълбоко в своята половина и Левски стартира сензитивно да господства при владеенето на топката. " Сините " обаче в първите минути след численото си преимущество не принуждаваха противника да тича повече и Черно море добре се групираше при създалите се благоприятни условия пред домакините. 

Четири преди края на първото полувреме Дарлан видя Джавад Ел Джемили. Халфът даде извеждащ пас в наказателното поле на Черно море за Фадига, само че той пристигна дълъг за французина и Дюлгерови улови. Пабло Гарсия опитва да нападна " синята " врата от свободен удар, но опитът му беше много настрана.

Столичани започнаха доста по-дейно второто полувреме очевидно след тежките директиви, дадени в съблекалнята от Николай Костов. Левски шутира към вратата на Дюлгеров посредством Джемили, но стражът на Черно море парира удара на испанеца с марокански корени. В 50-ата Джавад Ел Джемили опитва удар от междинна отдалеченост с десния крайник, само че за негово страдание топката отиде настрана от левия непряк дирек на вратата, защитавана от Дюлгеров.

Напъните на домакините донесоха нужния резултат, а Джавад Ел Джемили получи подаване в половината на Черно море. №11 напредна с топка в крайници и насочи приказен удар посока варненската врата. Иван Дюлгеров не съумя да реагира, а топката благодарение на напречната греда влетя във вратата на Черно море - 1:0. 

Левски имаше серизони искания за дузпа след попадението, като Уелтън нахлу в наказателното поле на противника, а Виктор Попов го застигна. Бразилецът от домакините падна на земята и изиска дузпа, само че Никола Попов остави играта да продължи без углавен удар за " сините ".

Двайсетина минути преди края Дарлан стреля от фал при доста дребен ъгъл на изстрела. Бразилецът завъртя ловко топката, с цел да принуди Иван Дюлгеров да чисти в ъглов удар. " Сините " направиха фантастично нахлуване в 76-ата минута, откакто Уелтън и Цунами комбинираха ужасно между тях. Цунами даде заключителен пас за Уелтън, който стреля от придвижване, но Дюлгеров съкрати ъгъла и с тяло блокира. 

До края на срещата не се случи нещо по-вълнуващо във футболен аспект, а в добавеното време Уелтън беше сритан съществено от състезател на Черно море и тормози щаба на столичани. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР