Левски стигна до минимален успех с 1:0 при визитата си

...
Левски стигна до минимален успех с 1:0 при визитата си
Коментари Харесай

МЕГАШОУ В ПЛОВДИВ! Левски развали празника на Ботев

Левски стигна до най-малък триумф с 1:0 при визитата си на Ботев Пловдив на реновирания „ Христо Ботев “. Повече от 3000 дни локалните почитатели чакаха и най-сетне съумяха да се завърнат в дома си, като стадионът беше открит с обилна гала.

Срещата се забави със старта си с няколко минути, защото последователите на Ботев Пловдив сътвориха страхотна хореография, гарнирана с факли и пушек заради откриването на " Христо Ботев ". 

След 15 минути Филип Кръстев опита диагонален шут, който обаче изобщо не затрудни Хидайет Ханкич. В 22-ата минута Уелтън опита цинично да симулира, с цел да си изкара дузпа по отношение на Роберто Пунчец, откакто бранителят прибра крайници си, а съдията Попов декорира с жълт картон бразилеца от " сините ".

В хода на първата част до края ѝ се видяха неточни изстрели на Филип Кръстев и Джеймс Ето`о, като качеството на футбола от двата тима сигурно не отговаряше задоволително на атмосферата, основана от домакинските последователи. 

В добавеното време на първата част пък Уелтън проби отляво и напредна много ловко, след което опита паралелен пас към Рикардиньо, но Ханкич излезе и спря топката.

В началото на второто почитателите на домакините още веднъж подсетиха за себе си, откакто направиха феерична атмосфера, която беше съпроводена със заря, бомби, факли и пушек, което наложи прекъсването на мача от Никола Попов.



В 62-ата срещата беше възобновена след " жълто-черното " шоу в Пловдив. Две по-късно се видя извънреден късмет за домакините. Николай Минков беше изведен в наказателното поле и с лекост надбяга Келиан ван дер Каап. Той пусна към Антоан Бороан, който на празниа врата не нацели вратата на Левски.

При ответната атайа обаче Левски откри резултата след огромна нелепост при отиграването на Ван Хертен. Той опита да върне към врата, само че беше много безразсъден този опит, след което топката се озова в Рикардиньо, който в опразнената врата откри резултата - 1:0 за Левски. 

В 69-ата Кръстев изведе вляво добре Уелтън, чийто шут беше блокиран от Ханкич. Топката се върна у Кръстев, който стреля от придвижване, само че извънредно едва - навън. Шест след това гостите извършиха с късо разигравне фал, а топката отиде у Андриан Краев. Халфът шутира мощно по земя, а топката рикошира в защитник на Ботев, само че Ханкич някак с крайник мазета напред и предотврати втори гол за " сините ".



Шест минути преди края Рикардиньо откри паралелно Роналдо в наказателното поле на домакина, а той стреля, само че Пунчец блокира с крайник изстрела на втория бразилец. В 88-ата Траоре съумя да насочи добър удар към вратата на Левски, въпреки да можеше и да подаде вдясно за Минков, а ударът на тъмнокожия футболист отиде навън.

С оглед продължителните спирания в хода на втората част съдията Попов реши да даде 15 минути добавено време. Ботев опита да притисне противника и пропуски направиха резервие Секуличи и Акере, които не съумяха да притеснят оптимално Андреев.

Снимки: LAP.bg

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР