Левски спечели драматично срещу Академик в Пловдив с 69:67 (37:21)

...
Левски спечели драматично срещу Академик в Пловдив с 69:67 (37:21)
Коментари Харесай

Левски с драматична победа в Балканската баскетболна лига

Левски завоюва трагично против Академик в Пловдив с 69:67 (37:21) в среща от седмия кръг в постоянния сезон на Балканската лига по баскетбол за мъже. Софиянци преобладаваха през първото полувреме и се отдръпнаха с задатък от 16 точки на почивката, а при започване на втората част преднината им даже доближи 21 точки при 42:21. Постепенно домакините съумяха да стопят пасива си и след серия от 13:2 даже при започване на последната четвърт те даже стигнаха до поврат при 56:53.

Срещата продължи оспорвано, а 8 секунди преди сирената Шакир Смит изравни за 67:67 и по всичко изглеждаше, че предстоят продължения. В последната си офанзива Веселин Веселинов направи независим пробив и с прецизен изстрел 9 десети преди края донесе триумфа на софиянци. Никола Маравич беше най-хубав за "сините " с 16 точки и 12 битки, а Станимир Маринов способства с 15 точки и 5 асистенции. За домакините Смит беше най-резултатен с 20 точки.

"Академик Пловдив е доста мощен тим, играе доста крепко в отбрана. Работят добре, работят бързо. Имахме преимущество през първото полувреме поради тяхното по-слабо нахлуване и по-слабия им % при стрелбата от зоната на трите точки. Знаехме, че това няма да бъде цялостен мач. Водехме с 21 точки, само че след това проявихме немърливост, две-три неверни решения и се стигна до тази обстановка. В края и те можеха да завоюват. Веско е умел състезател, нагърби се, вкара панер и победихме ", разяснява наставникът на "сините " Константин Папазов.

Старши треньорът на пловдивчани Асен Николов предстоящо не беше удовлетворен от представянето на тима през първата част. "Получи се забавен мач. Проспахме първото полувреме, през второто изиграхме по-добре в отбрана, върнахме се в мача, само че за жалост го загубихме в последната офанзива след този пробив на Веско. Имам страхотни забележки за първото полувреме. Да, показахме темперамент, само че по този начин би трябвало да бъде през целия мач от първата минута, а не в избрани моменти, когато резултатът е отрицателен за нас ", съобщи Николов./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР