Левски София записа нова победа над вечния съперник ЦСКА във

...
Левски София записа нова победа над вечния съперник ЦСКА във
Коментари Харесай

Левски докосва титлата след нов успех над ЦСКА

Левски София записа нова победа над безконечния противник ЦСКА във финалните плейофи в Ефбет Супер Волей. Състезателите на Николай Желязков се поздравиха с триумф 3-1 (25-20, 30-28, 19-25, 25-22) в препълнената зала “Христо Ботев ” в София. С два триумфа в серията до момента, " сините " са на крачка от това да вдигнат трофея, защото се играе до три победи от пет мача. Следващият дуел сред двата отбора е в петък (26.04) от 19:00 часа в зала “Левски София ”.


Оспорвано беше началото на първия гейм (9-9), само че с сполучлива игра в офанзива Левски съумя да си обезпечи преимущество за 14-10. Сините продължиха да преобладават и отвориха мача в своя изгода след 25-20. Състезателите на Николай Желязков поведоха при започване на втория гейм, само че въодушевени Армейци съумяха да притиснат противника си до стената в основните моменти. След игра “на котка и мишка ” обаче, Левски съумя да надлъже противника, повеждайки с 2-0 след 30-28.

Домакините от ЦСКА стартираха стремително в третия гейм, повеждайки с 5-1. Тимът, воден от Александър Попов, натрупа удобна точкова разлика при 11-5. Левски обаче съумя да откри своя темп и се приближи при 15-14. Червените обаче устояха на напрежението и се върнаха в мача след 25-20.

Отборите се захапаха в първите минути на четвъртия гейм (6-6, 10-9), само че домакините от ЦСКА съумяха да покажат по-голяма централизация на обсада, заемайки лидерската позиция при 16-12. Нищо обаче не беше завършило за Сините, които демонстрираха забележителна мотивация и водени от Владимир Гърков (с три аса в основни моменти).

Изключително мощна игра от линията за начален удар (11 на 4 аса) подпечата днешния триумф за Левски. И двата отбора приключиха с по 11 блокади, както и с по 28 лични неточности, а ЦСКА записа три повече сполучливи офанзиви: 52 на 49. Венислав Антов стана топ изпълнител за тима на спечелилите, завършвайки с 16 точки (43% успеваемост в атака), до момента в който за ЦСКА с най-вече се регистрира Страхиня Бързакович (24 т., 45% успеваемост в атака). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР