Левски ще покаже на терена къде е мястото му в

...
Левски ще покаже на терена къде е мястото му в
Коментари Харесай

Марин Петков: Левски се стреми да побеждава във всеки мач и да доминира над съперниците

Левски ще покаже на терена къде е мястото му в крайното класиране на българското състезание по футбол, а не на думи. Това сподели нападателят на " сините " Марин Петков на конференция през днешния ден. Той бе определен от спортните публицисти за най-хубав футболист в родния шампионат за месец март.

Левски не бе в най-хубавото си положение в края на есенния дял, само че " сините " завоюваха пет пъти напролет и направиха едно тъждество. В петък 26-кратните първенци надделяха с 2:0 Славия, като Марин Петков вкара втория гол в добавеното време. Той успокои " сините " почитатели, защото през второто полувреме гостите преобладаваха на " Герена ".

" Всеки един човек, а и най-много състезател, има спадове и възходи. Това е обикновено нещо в живота и значимо е по какъв начин ще го преодолееш ", съобщи Петков.

" В последния мач отпаднахме физически през второто полувреме. По-важното обаче е, че не допуснахме гол и взехме трите точки. Сега ни предстоят най-приятните за мен дербита в България с ЦСКА-София и Лудогорец. Надявам се да излезем наред от тях. Надявам се да издържим физически. И ние, и треньорите, вършим всичко по силите ни ", добави играчът на Левски.



Левски не е печелил от много време против Лудогорец, само че актуалната форма на тима кара последователите да мечтаят освен за победа в този мач, а и може би за класиране в челото на Първа лига.

" Надявам се да развалим тази серия (срещу Лудогорец - б.а.). Негативна е, само че сериите са за това - с цел да се скапват ", продължи нападателят на младежкия народен тим

" Не мисля, че би трябвало да приказвам за упоритостите ни. Стремим се да играем все по-добре, да си построяваме стила и да печелим оптимален брой точки. Не мисля, че би трябвало да се изхвърляме с изявления. По-добре е да покажем на терена дали сме подготвени за по-предните места в класирането ", съобщи Петков.

" Стремим се да побеждаваме във всеки мач и да преобладаваме над противниците. Мисля, че статистиката е показателна. Треньорът изисква от нас да играем актуален футбол, както е на запад - с повече придвижване и ротации ", добави играчът на " сините ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР