Левски се подготвя при перфектни условия и изискванията към играчите

...
Левски се подготвя при перфектни условия и изискванията към играчите
Коментари Харесай

Стоилов: Цонев напусна, защото отказа да намали заплатата си

Левски се приготвя при съвършени условия и условията към играчите са огромни, съобщи старши треньорът Станимир Стоилов в изявление за клубния уеб страница.
Той приказва за актуалната обстановка при " сините " и удостовери, че Борислав Цонев е напуснал поради отхвърлена молба от управлението да понижи заплатата си.

" На фона на проблемите, клубът се постара да провежда оптимално положителни условия за работа. В последните години едва ли е имало такива и считам, че тим като Левски заслужава съвършени условия. Лагерът няма да коства на ниска цена, само че той дава отговор на името и престижа на клуба ", стартира той.

" Движим се по нашия си проект, упражняваме всичко - кондиционно, механически и тактически. Засега вървим без пропуски, футболистите се стараят и изискванията са положителни. Това оказва помощ доста за лекото понасяне на подготовката ".

Първият противник на Левски в контролите е полският Гурник. Мачът е плануван за 18 януари, вторник, от 16:00 българско време.

" Искам да видя добра организация в играта, динамичност и висок темп. Искам да държим надзор над мача и ние сами да го насочваме, а не случайността, съперникът или страстите. На последно място е резултатът. В първите контроли обичам да давам на играчите по 45 минути, само че имаме единствено 16 индивида и ще се наложи някои да играят по-дълго време ", продължи той.

Левски взе на лагера огромен брой юноши и съгласно Стоилов за тях ще бъде от изгода да се учат от първа ръка по какъв начин наподобява всекидневието на един професионален футболист.

" Идеята да бъдат тук, макар че са дребни, е да видят от експертите метода на работа и по какъв начин би трябвало да се отнасят към тренировките, възобновяванията и храненето. Групата не е огромна и близо 70 % от тима е от наши футболисти. Младите се стараят и част от тях доближават обичайно равнище. Друга част доста изостава. Тези играчи би трябвало да положат доста старания, само че се стараят ", добави треньорът на Левски.

Един от водещите футболисти на тима Георги Миланов получи тежка травма през есента, само че към този момент тренира самостоятелно. Според Стоилов, халфът ще възобнови пълноценни занимания до края на месец януари.

" Все още не можем да кажем за него. Той тренира самостоятелно и се готви много съществено. Надявам се до края на месеца да стартира по-сериозни участия в подготвителния развой. Важно е той да оздравее и да си върне формата от преди травмата ", сподели още той.

Левски притегли трима нови футболисти през зимата и това са Уелтон, Цунами и Ноа Сонко Сундберг. Бразилците са на лагера, а последният е зает с националния си тим на Купата на африканските народи.

" Има огромна разлика от метода на подготовка в Бразилия и този в Европа. Там играят още през януари доста мачове, а тук има дълъг интервал с повече тренировки, само че те се стараят и пробват да влязат по-бързо в колектива. За качествата им ще можем да съдим тогава, когато стартират формалните мачове. Потенциалът им обаче е забележим. Имат си и дребни проблеми, защото и двамата пропуснаха по няколко тренировки. С Ноа Сонко имаме непрекъснат контакт. Той ще се причисли към тима след приключването на шампионата, уповавам се в положително кондиционно положение ", изясни Стоилов.

Левски направи и изходящи прехвърляния тази зима, като най-важният от тях бе на плеймейкъра Борислав Цонев. Стоилов разкри, че той е напуснал, защото не се е съгласил да понижи заплатата си.

" Някои напуснаха, защото са млади и желаят да играят, на други не можехме да си позволим наличието. Ще търсим решение на този проблем с нови играчи, само че такива, които дават отговор на нашите финансови критерии. Боби Цонев бе титуляр във всички мачове и се стараеше, само че поради финансовото ни положение организирахме диалози за понижаване на заплатата и той не одобри. Тогава Сираков му сподели, че може да напусне като свободен сътрудник и да печели по-добре на друго място ", приключи треньорът на " сините ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР