Левски сътвори зашеметяващ обрат. Сините спечелиха срещу Балкан Ботевград с

...
Левски сътвори зашеметяващ обрат. Сините спечелиха срещу Балкан Ботевград с
Коментари Харесай

Левски с победа в баскетболното дерби

Левски сътвори замайващ поврат. Сините завоюваха против Балкан Ботевград с 69:64. Впечатляващото беше това, че столичани изоставаха с 55:59. След 11 безответни точки обаче резултатът беше към този момент в тяхна изгода 66:59.

Официален дебют за Балкан направи новият център на отбора Малик Топин. Той попадна в титулярната петица и за 27 минути на терена реализира 7 точки и 6 битки, само че с +/- от -13. Девин Харис и Майки Диксън също не бяха толкоз безапелационни, като най-хубаво усещане в редиците на първенците направи Илиян Пищиков. Младият състезател се трансформира в топреализатор за своя тим с 14 точки. За изненада на всички, той беше на пейката по време на финалния взлом на Левски

 Снимки: Sesame Национална Баскетболна Лига / National Basketball League / Фейсбук

За Левски пък това бе първи мач без Алекс Симеонов, който по-рано денем бе публично показан като ново попълнение на Рилски състезател. Независимо от неговата липса “сините ” демонстрираха, че са по-обиграни от противника, а Алън Арнет сътвори наказателна акция в края, отбелязвайки шест точки във вихрената серия на своя тим.

Забележителен бе щурмът в последните минути за момчетата на Димитър Ангелов. След панер на Диксън и фал от другата страна резултатът стана 55:59 при оставащи 3:56 минути до края на дуела. Тогава Левски се хвърли самоуверено, като Арнет и Марио Боянов сътвориха серия от седем следващи точки за “сините ”. Това обърна резултата до 62:59 в своя изгода с оставащи към 2:38 на часовника. На Арнет му предстоеше да извърши и углавен удар, като той го вкара и дистанцията скочи до 64:59 в интерес на Левски на старта на последните две минути.

Американецът нямаше прекъсване от отбраната на противника. Той още веднъж се освободи от приблизително разстояние, подвигна се и означи за 66:59. Тук обаче присъединяване на Арнет в мача завърши. След като Мартин Сотиров му изкара пети персонален фал и сътвори триточково нахлуване, с цел да понижи изоставането на своите до 66:62 с оставащи 90 секунди на таблото. Лъчезар Димитров сподели самообладание от наказателната линия и вкара двата си фала за 68:62, като това се оказа и последният по-голям миг в срещата.

 Снимки: Sesame Национална Баскетболна Лига / National Basketball League / Фейсбук

Алън Арнет (8 борби) и Джон Флорвиъс (7 борби) записаха по 14 точки за успеха на Левски. Златин Георгиев прибави 11 точки, а Марио Боянов се разписа с още 10 точки. Илиян Пищиков бе най-резултатен за Балкан с 14 точки, до момента в който Мартин Сотиров приключи с 10 точки.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР