Левски приема Ботев Враца в мач от 23-ия кръг на

...
Левски приема Ботев Враца в мач от 23-ия кръг на
Коментари Харесай

НА ГЕРЕНА: Левски гони Топ 6 срещу Ботев

Левски приема Ботев Враца в мач от 23-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на " Герена " стартира в 17:30 часа. " Сините " са в подножието на Топ 6 и ще се опитат да прибавят нови три точки в актива си. В същото време противникът е една от приятните изненади през пролетния дял на шампионата и идва с концепция да измъкне нещо от гостуването си в София. 

През предишния уикенд столичани счупиха каръка и завоюваха с 2:0 против Хебър. Това беше първи триумф след 11 мача в шампионата за възпитаниците на Станимир Стоилов. През седмицата обаче не се говореше за футбол на " Герена ", а съществена тематика бяха вътрешните битки в клуба. Те към този момент не са скрити за никого, в противен случай - всичко е извадено на показ. 

Успех през днешния ден ще върне Левски в Топ 6, а отборът към този момент няма право на неточности против тимове от ранга на Ботев Враца, в случай че желае през идващия сезон още веднъж да играе в евротурнирите. Мъри няма да може да разчита само на контузения Асен Митков. Младежкият национал не тренира от десетина дни. В състава ще се завърне Ивелин Попов след изтърпяно наказване, като се чака той да стартира в стартовите единадесет за сметка на Илиян Стефанов. Героят от финала за Купата на България не взе присъединяване във вчерашната подготовка на тима, само че ще е на линия за мача. Същото се отнася и за Жереми Петрис. Ще е изненада, в случай че Стоилов направи други промени в своя състав. Защитникът Ноа Сонко Сундберг би трябвало да бъде деликатен в тази среща, защото виси с четири жълти картона. 

Ботев Враца ще бъде без централния бранител Меси Биатумусока. Футболистът към момента е контузен и това ще е втори дуел, който ще пропусне. Аут за мача са още Том Рапнуи, Мартин Кавдански и Момчил Цветанов. Последните двама бяха изгонени при триумфа над Славия в предишния кръг и ще изтърпяват санкции. Врачани ще разчитат главно на Браян Переа в офанзива. Тимът има 3 гола през есента, като два от тях са дело на колумбиеца, а за третия той асистира на Чавдар Ивайлов. 

Преди срещата от Левски ще отбележат и годишнината от първия мач на стадион " Георги Аспарухов ". Събитието " Герена на 60 " включва ново издание на " Учи с Левски ", а също така всички деца до 14 години и техните придружители ще могат да влизат гратис в Сектор В. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР