Левски победи Царско село с 2:0 в мач от първия

...
Левски победи Царско село с 2:0 в мач от първия
Коментари Харесай

Левски започна добре плейофите

Левски победи Царско село с 2:0 в мач от първия кръг на плейофите за седмото място, даващо право на присъединяване в баража за Лига Европа. Срещу отбора на Антони Здравков Левски най-сетне съумя да прекъсне головата си суша и четирите следващи срещи без победа. 17-годишният гений Марин Петков откри резултата в деветата минута, а Борислав Цонев влезе на промяна и в 88-ата подпечата триумфа на " сините ".

Избраниците на Живко Миланов, който и в този мач води Левски поради отсъствието на Славиша Стоянович, започнаха по-активно срещата. В четвъртата минута Джони Пласид не разреши на Мартин Петков да му вкара, избивайки топката със страховит инстикт.

В 9-ата обаче " сините " ликуваха. Андриан Краев и Мартин Петков се пребориха за топката в центъра на терена, Здравко Димитров проби и изведе Марин Петков на чиста позиция и 17-годишният гений вкара - 0:1.

Две минути по-късно капитанът на Левски Мартин Райнов стреля от отдалеченост, само че след рикошет топката излезе в ъглов удар. Четвърт час след началото Димитър Костадинов преодоля съперник и насочи рисков шут по посока вратата на Микулич, само че настрана от задачата.

В 24-ата минута Андерсон Кордейро центрира отляво, Димитър Костадинов засече, само че след рикошет в тялото на Начо Монсалве топката излезе в ъглов удар. При последвалото осъществяване Лъчезар Балтанов стреля високо над вратата.

Десет минути преди почивката Мартин Петков пропусна опция да удвои преднината на Левски, откакто Пласид се намеси чудесно.

В 41-ата минута Драган Михайлович сбърка и подари топката на Реян Даскалов, който мигновено стреля. Въпреки че Микулич не бе квалифициран за изстрел, съумя да реагира в точния момент и избави.

До края на първата част темпото на игра не бе доста високо и двата тима се прибраха в съблекалните при неизменен резултат.

В началото на втората част „ Левски “ имаше доста добра опция за втори гол. Габриел-Галчев подаде към Андриан Краев, който съумя да преодолее двама бранители и стреля от дребен ъгъл. Джони Пласид обаче съумя да се намеси.

Час игра след началото Димитър Костадинов направи пропуск от чиста позиция. Той бе открит на далечната греда с центриране на Емануил Манев, само че несмущаван не откри задачата.

В 79-ата минута след центриране отдясно Мартин Петков насочи рисков удар, който бе отразен от Джони Пласид. Стражът на „ Царско село “ изпусна топката и даде късмет за добавка на Начо Монсалве. В последния миг Пласид поправи грешката си и не позволи втори гол във вратата си.

Осем минути преди приключването на постоянното време в игра за „ сините “ след дълго неявяване се завърна Борислав Цонев. Той размени голмайстора Марин Петков и влезе на терена под аплодисментите и на двете агитки.

В 88-ата минута Боби Цонев постави точка на разногласието, реализирайки за 2:0 на празна врата, откакто преодоля Пласид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР