„Левски“ победи с 2:1 „Локомотив“ (София) в столичното дерби от

...
„Левски“ победи с 2:1 „Локомотив“ (София) в столичното дерби от
Коментари Харесай

Най-после: Левски записа първа победа в efbet Лига след почти два месеца без такава

„ Левски “ победи с 2:1 „ Локомотив “ (София) в столичното дерби от 11-ия кръг на Първа Лига, което се игра на Националния стадион „ Васил Левски “. Октавио даде задатък на „ железничарите “ във втората минута. В 37-ата минута " сините " се върнаха в дуела с гол на Здравко Димитров, а в 57-ата Бари донесе триумфа. В 70-ата минута Пламен Крачунов извърши дузпа за „ Локо “, която Ники Михайлов отрази.

Домакините започнаха по-силно, като във втората минута Александър Александров уцели напречната греда, а Октавио при добавката даде задатък на „ железничарите “.

В 5-ата Александър Александров опитва изстрел от отдалеченост, а Николай Михайлов сподели инстикт и мазета. В идващите минути „ сините “ усилиха темпото и се настаниха в половината на „ Локо “.

В 22-ата минута Георги Миланов получи от Драган Михайлович, само че стреля над вратата отвън наказателното поле.

В 26-ата Илия Димитров от близко стреля с глава, а Николай Михайлов съумя да улови. В идващите минути „ сините “ още веднъж задържаха топката, като в 30-ата Билал Бари излезе на комфортна позиция, само че стреля неопределено и топката мина около вратата.

Атаките на „ Левски “ дадоха резултат в 37-ата минута. Георги Миланов подаде към Борислав Цонев, който пусна към Здравко Димитров. Крилото напредна с топката и с изстрел по земя изравни резултата на Националния стадион.

В края на първата част „ Левски “ можеше да обърне развоя на мача. В 44-ата минута Здравко Димитров насочи удар, който Любенов мазета, а топката стигна до Билал Бари, който от близко пропусна. В последните секунди на първото полувреме Ники Михайлов се прояви, откакто мазета удар с глава на Георгиос Катсикас.

В началото на второто полувреме Илия Димитров падна в наказателното поле. Съдията даде знак играта да продължи, а по-късно тя бе спряна за малко, с цел да може обстановката да бъде прегледана с ВАР, който удостовери, че Гидженов е взел вярното решение.

В 57-ата минута Билал Бари постави завършек на головата си суша, откакто бе изведен с дълго подаване от Андриан Краев и прати топката във вратата на Любенов, с цел да даде задатък на " сините ".

В 62-ата минута Алекасандър Александров стреля от отдалеченост, а Ники Михайлов съумя да улови. Три минути по-късно " железничарите " желаеха дузпа за игра с ръка на Драган Михайлович. Играта бе спряна, до момента в който обстановката се ревизира с ВАР. Радослав Гидженов прегледа обстановката, след което уточни бялата точка. Зад топката застана Пламен Крачунов, който бе спрян от Ники Михайлов.

В 78-ата минута Марин Петков стигна до границата на наказателното поле, настройки си топката на левия крайник, само че прати топката около вратата. В 83-ата Гьоко Зайков стреля с глава, само че не затрудни Любенов.

До края двата отбора нямаха нови чисти положения за гол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР