Левски победи Етър с 1:0 във финалния бараж за място

...
Левски победи Етър с 1:0 във финалния бараж за място
Коментари Харесай

Божинов осигури успех на Левски в сражението за Европа

Левски победи Етър с 1:0 във финалния бараж за място в Лига Европа, който се игра на стадион „ Георги Аспарухов “ в столицата, съобщи кореспондент на БГНЕС. Единственият гол в срещата означи резервата Валери Божинов в 72-ата минута.

В 26-ата минута Паулиньо насочи първия прецизен удар към една от двете порти в мача, само че той не затрудни по никакъв начин стража на гостите Христо Иванов. Две минути по-късно Паулиньо стреля още веднъж, само че Иванов отново бе на точното място и улови топката. Това бе и най-интересното на терена през първите 45 минути.

След почивката в състава на Левски се появи Седрик Унтонджи на мястото на Деян Иванов, а в тима на Етър Иван Иванов размени Милчо Ангелов.

В 64-ата минута Станислав Костов опита да стреля от дребен ъгъл, само че още веднъж Иванов не бе усложнен. В 71-ата на игрището се появи Валери Божинов и секунди по-късно нападателят се разписа, откакто засече с глава центриране на Живко Миланов. Две минути по-късно Паулиньо можеше да удвои преднината на столичани, само че ударът му не откри очертанията на вратата.

Опитите на Етър да стигне до изравнителен гол в заключителните минути не дадоха резултат и по този начин Левски се пребори за последната трета квота за България за втория по мощ европейски шампионат.

Това бе трети сполучлив опит за „ сините “ за постигане до евротурнирите посредством баражи – през 2017 година отстраниха Верея след дузпи, а предишният сезон съкрушиха Черно Море с 4:1 Мачът бе финален и за двамата наставници на тимовете – Георги Тодоров и Красимир Балъков.

Другите ни участници в шампионата Лига Европа са втория в класирането ЦСКА и носителят на Купата на България Локомотив Пловдив. Мачовете от първия квалификационен кръг ще се играят на 11 и 18 юли.

След срещата голмайсторът на Левски Валери Божинов си пожела купа със „ сините ”. Нападателят показа, че обича клуба и желае да остане, само че това ще зависи от управлението. Според него има някаква орис в това, че когато има сложни моменти, той постоянно съумява да помогне. За край Божинов дефинира публиката на Левски като най-хубавата.

„ Моето предпочитание е да стана първенец с Левски – аз по тази причина се върнах тук. Досега не съм ставал първенец. Няма да е елементарно, мъчно ще е. Конкуренцията е огромна, само че знам, че в случай че се случи, това би било едно огромно нещо ”, разяснява упоритостите си със „ синия ” клуб нападателят.

„ Аз съм състезател на Левски. Имам контракт за още една година. Петър Хубчев, Павел Колев и Васил Божков ще решат дали оставам. Обичам този клуб. Аз споделих, че когато е мъчно, постоянно съм тук. Това е някаква орис. Показвал съм го и в други тимове, в които съм играл. Надявам се и за в бъдеще да бъде по този начин. Поздравявам моите съотборници и публиката. Феновете на Левски са №1″, добави Божинов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР