Левски падна с 1:2 от ЦСКА 1948 в първия мач

...
Левски падна с 1:2 от ЦСКА 1948 в първия мач
Коментари Харесай

Сезонът на протеста за Левски започна със загуба 1:2 от ЦСКА 1948

" Левски " падна с 1:2 от ЦСКА 1948 в първия мач от сезон 2023/2024, разгласен от " сини " фенски организации за " сезон на митинга " против притежателя Наско Сираков.

" Левски " поведе посредством Рикардиньо в 32-ата мин. Голът бе доказан от ВАР след искания от гостите за нарушаване против Антонио Вутов. Педриньо изравни от дузпа в 41-ата мин. Тя също трябваше да бъде доказана от ВАР, преди да бъде превърната в гол. Мощният бранител Елитон смълча " Герена " в 80-ата мин с гол за обрата до 1:2, засичайки с глава след центриране от ъглов удар.

Мачът на стадион " Георги Аспарухов " стартира с отражение на настоящото положение измежду левскарите - разделяне. Сектор " Б ", оповестил " жълто-малинения " митинг, стартира да скандира " Оставка, оставка " към Наско Сираков. От секторите " А " и " В " обаче започнаха да освиркват ултрасите. На стадиона бяха издигнати огромни транспаранти " Сираков - вън ", както и задраскани фотоси на мажоритарния притежател на сините. В 70-ата мин отново имаше бурни викания " Оставка " от Сектор " Б ", последвани от викания " Сираков " от Сектор " В " и освирквания към крайните последователи в другия бранш. Въпреки всичко на " Герена " имаше повече хора с " код синьо " на облеклото си, в сравнение с с " жълто-червените " знаци на подхванатата гражданска война.

С оглед провалянето на старта като че ли почвата за нови драми стана по-благодатна. Въпреки че началото изглеждаше, че обстановката по-скоро ще тръгне в другата посока.

" Левски " играеше по-активно и търсеше благоприятни условия. В 32-ата мин по-добрата игра на " сините " даде резултат. Уелтън преодоля няколко противника и откри Рикардиньо. Той изпревари Елитон и стреля в мрежата - 1:0.

Още преди почивката обаче ЦСКА 1948 изравни. Стори го от дузпа, която провокира разногласия. Педриньо центрира от свободен удар, Симеон Петров се опитваше да се измъкне в стрелкова обстановка пред Рикардиньо и Сундберг и падна на тревата. Отсъдената дузпа от Радослав Гидженов бе доказана и от ВАР, въпреки претенциите на " сините " да останаха. Педриньо на остави шансове на Пламен Андреев - 1:1.

" Левски " стартира по-активно и втората част, само че не съумя да осъществя възможностите си. А в края се оказа губещ.

След центриране на Бирсент Карагарен Видар Кяртансон стреля с глава, само че Пламен Андреев мазета летящата под гредата топка в корнер. Центрирането на Карагарен от ъгловия удар обаче се трансформира в асистенция за напористия Елитон, " прегазил " противниците в битката на " втория етаж " и стрелял мощно с глава в мрежата - 1:2.

В 94-ата мин Илиян Стефанов получи остроумен пас от Уелтън в наказателното поле, опита да чукне топката около вратаря Даниел Наумов, с цел да го преодолеее, само че вратарят на ЦСКА 1948 съумя да отрази с крайник.

" Левски " - ЦСКА 1948 - 1:2.

През предходната акция " Левски " още веднъж стартира със загуба от ЦСКА 1948.

Това е и общо четвърти следващ сезон, в който " сините " започват с проваляне.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР