Левски отбеляза 76-годишнината от рождението на легендата на клуба и

...
Левски отбеляза 76-годишнината от рождението на легендата на клуба и
Коментари Харесай

Левски отбеляза рождения ден на Гунди

Левски означи 76-годишнината от рождението на легендата на клуба и българския футбол Георги Аспарухов. Специален материал по този мотив се появи на формалния уебсайт на „ сините”. По-късно през днешния ден хора от управлението на отбора, представителния отбор и школата на тима ще поднесат венци и цветя пред бюста на Гунди на стадион „ Георги Аспарухов”.

Ето и текста, с който от Левски уважиха своя патрон:

76 години по-късно...

Ето, че още веднъж е 4 май. 76 години по-късно. Ден, в който Георги Аспарухов щеше да се събере с близки и другари, да одобри стотици поздрави за своя празник, а ние вероятно да имаме достойнството и удоволствието да поговорим с него за блестящата му кариера. Уви, ориста реши друго...

Днес нямаме опцията да ви срещнем очи в очи с именитата деветка, само че няма и да приказваме за Гунди в минало време. Защото той ще е жив, до момента в който го помним! Ще е жив, до момента в който има левскари и фенове на футбола, които да придвижват от уста на уста легендата за Аспарухов. Историите за неговия сексапил, спортни постижения, гений и човещина. За скромния и невероятен вълшебник на терена, който хората назоваха ПРЕЗИДЕНТА!

И през днешния ден спомняйки си за Аспарухов по-възрастните ще ни опишат за някой негов гол, за някой финт, за някоя отживялост с високото чернооко момче. Те всички са запазили в паметта си най-малко една преживелица, обвързвана с него — и то такава, която не се не помни цялостен живот.

Гунди бе, е и ще бъде футболистът, който въодушевява. Днес още по-ясно осъзнаваме какъв брой скъп, какъв брой необходим бе той. Не единствено за футбола и последователите, а за обществото ни изобщо като образец за човек и персона.

За поколенията, докоснали се до него, и за тези след тях, Аспарухов остава като безподобен и талантлив футболист. Величина в стандартите за геройство, икона за обичания „ син” клуб или просто нападателят на нашите фантазии.

Гунди живя като оракул за своето време, което по своята същина бе непокварено и приказно. Той бе и остава всеобщ любим. Човек обичащ и прощаващ. Човек, който накара няколко генерации футболисти да учат магията на стила му и да се възхищават на майсторството. Човек, който роди мита за хубостта на играта.

Гунди ни остави доста, а кристално ясно и до ден сегашен отекват думите: „ Има една страна България, и в тази страна България има един тим „ Левски”. В този тим съм се родил, в този тим ще умра!”.

Всъщност и в този момент е по този начин – кажеш ли „ Левски”, значи казваш „ Гунди”, кажеш ли „ Гунди”, значи казваш „ Левски”…

Честит рожден ден, магьоснико!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР