Левски не е най-богатият клуб в Европа. Не е и

...
Левски не е най-богатият клуб в Европа. Не е и
Коментари Харесай

Денят, в който една "синя" мечта се сбъдна

" Левски " не е най-богатият клуб в Европа. Не е и най-титулуваният, най-успешният, нито най-разпознаваемият. Не е дал на Европа най-големите играчи. Много неща " Левски " не е... Но " Левски " е клуб, емблема и традиция с големи букви. "

Така стартира един статус от почитател страница на " сините " във " Facebook ".

Публикацията идва ден откакто сръбският пазач Боян Йоргачевич постави завършек на кариерата си с думите: " Ако бях отишъл в различен тим, нямаше да има страст. Имам 4 деца, ще се посветя на тях. Искам да научи сина си, че съм играл за един доста огромен тим и че на Балканите има нещо свято, то се намира в България. От Охрид до Черно море има нещо, което се придвижва от потомство на потомство, от дядо на татко, от татко на наследник, това е " Левски ". Утре ще го кажа и на стадиона. Нека моите деца знаят за какъв огромен тим съм играл и къде си оставих сърцето ".

Фокусът на този материал обаче е различен. Да се върнем на обявата, която цитирахме. Тя продължава с историята за 74-годишният дядо Дафин от силистренското село Професор Иширково. Разказва я нашият сътрудник от БНР Калин Дацов.

" Запознахме се тази заран. Верен слушател на стратегия " Хоризонт ". Една нощ ми се обади в радиото с огромна молба - да му купя билет за мача Левски-Лудогорец. Днес той ще стъпи за пръв път на стадион " Георги Аспарухов ". След близо 12 часа с нощния трен от Силистра, дочаках го на Централна гара с билет за мача. В Деня на Съединението за следващ път повярвах в магията на спорта. ", написа Дацов във Facebook.



Хиляди последователи на " Левски " пресподелиха историята. Активността в обществените мрежи може да се съпостави с тази пред касите на стадион " Георги Аспарухов ". Очаква се тазвечершното дерби с " Лудогорец " да бъде най-посетеният мач от началото на сезона в родната Първа лига.

Там, измежду може би 15-те хиляди на " Герена ", ще бъде и дядо Дафин.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР