Левски направи уникален прецедент след първите 11 кръга в Първа

...
Левски направи уникален прецедент след първите 11 кръга в Първа
Коментари Харесай

Прецедент: Левски със само 1 български гол от началото на сезона

Левски направи неповторим казус след първите 11 кръга в Първа професионална лига. В тези мачове тимът е отбелязал скромните 15 попадения, а още по-странното е, че единствено 1 от тях е дело на българин. Негов създател е Антонио Вутов, който се разписа при триумфа с 2:0 над Витоша (Бистрица). Останалите 14 гола са дело на чужденци, което е нещо невиждано в 103-годишната история на клуба. Като процентно съответствие головете на българите са 6,67%, а тези на чужденците - 93,33%.

Към днешна дата бранителят Давид Яблонски и централният нападател Жуниор Мапуку водят в голмайсторската листа на Левски с по 4 гола на сметката си. Следва ги румънецът Сержиу Буш с 3 и испанецът Жорди Гомес, отбелязал 2 гола в срещите до момента.

Сезон 2010/11 година, когато с екипа на сините блестяха Гара Дембеле и Жоазиньо, е първата акция, в която българите имат по-малко голове от чужденците. Съотношението обаче не бе толкоз фрапантно - 25 към 36.

Прави усещане, че и Левски на Станимир Стоилов, който газеше в България и в Еворпа, разчиташе изключителон на български голове. През сезон 2005/06 година, когато отборът стигна до 1/4-финал за Купата на УЕФА, чужденците вкараха единствено 13 от общо 71 гола. Година по-късно пък БГ попаденията бяха даже още повече - 77 за сметка на 14 на легионерите.

“Меридиан мач”
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР