Левски надигра тотално Пирин, но победи само с 1:0 гостите

...
Левски надигра тотално Пирин, но победи само с 1:0 гостите
Коментари Харесай

Само Роналдо проби Пирин

Левски надигра тотално Пирин, само че победи единствено с 1:0 гостите от Благоевград в мача от петия кръг на efbet Лига. " Сините " сътвориха доста положения, само че откриха едвам в 70-ата минута, когато Роналдо порази вратата на Янко Георгиев с глава след центриране на Патрик-Габриел Галчев. В 85-ата минута " орлетата " останаха с човек по-малко, откакто Красимир Станоев си изкара два жълти картона единствено за две минути. Вратарят на „ орлетата “ Янко Георгиев направи страховит мач на стадион „ Георги Аспарухов “ и избави тима си от разгром.
„ Сините “ с 2 победи и 1 загуба и 2 отсрочени мача събраха 6 т. и се изкачиха на 7-о място във краткотрайното класиране. Пирин остава 14-и с 2 т.
Мачът стартира с домашен напън, а Филип Кръстев (5) центрира в наказателното поле от директен свободен удар е откри Андриан Краев, който стреля с глава, само че вратарят на Пирин избави. Патрик-Габриел Галчев центрира прелестно от дясното крило с левия си крайник. На далечната греда Илиян Стефанов (6) бе оставен самичък и от близо стреля с глава, само че Георгиев избави топката от голлинията преди да е влезнало във вратата му с целия си размер.
След центриране от корнер Стефанов с глава я насочи към вратарското поле и там Хосе Кордоба стреля, само че топката рикошира в левия дирек.
Вендерсон Цунами центрира отляво, а в наказателното поле Марин Петков смъкна топката за Роналдо (11), който стреля от 12-13 м, само че неопределено.
Постепенно и гостите от започнаха да поглеждат към вратата на 17-годишния капитан в мача Пламен Андреев. Красимир Станоев проби през центъра и подаде наляво към Христофор Хубчев (22), който стреля от към 20 м, само че над вратата.
Галчев (33) стреля от границата на наказателното поле, а Георгиев мазета в корнер. След него в наказателното поле на " орлетата " се сътвори блъсканица, само че Казуки Такахаши почисти. Секунди по-късно Велтон стреля мощно, само че над вратата.
Шест минути преди паузата Велтон получи топката вдясно от вратата и стреля, само че стражът на благоевградчани избави безпроблемно. Минута по-късно удар на Марин Петков бе блокиран от бранител в зелено-бяло.
Минута преди паузата Левски направи нова мощна офанзива по дясното крило. Топката стигна до Стефанов в наказателното поле. Той върна към дъгата, откъдето Филип Кръстев шутира, само че над вратата.
Второто полувреме още веднъж стартира с напън на " сините ".
Хосе Кордоба (61) се извиси в наказателното поле и стреля с глава, само че около десния дирек. Минута по-късно Роналдо получи топката вляво от вратата и стреля мощно, само че стражът на гостите направи следващото си ужасно избавяне.
След това Краев имаше искания за дузпа, потвърждавайки, че топката е срещнала ръката на Александър Дюлгеров, само че повторенията демонстрираха, че е улучила гърба на бранителя.
Велтон (65) финтира Венцислав Бенгюзов на левия фланг и стреля с десния крайник, само че около левия дирек.
Левски проби защитния вал на Пирин чак в 70-ата минута. Тогава Галчев получи топката на десния фланг и центрира в наказателното поле. Там Роналдо се бе позиционирал по-добре от бранителите на гостите и с глава простреля Георгиев.
Славчо Шоколаров (76) стреля от директен свободен удар, само че около вратата. Емил Янчев (82) блокира удар на резервата Билал Бари след подаване на Георги Миланов.
Пет минути преди края на постоянното време гостите останаха с 10 души след втори гълт картон в границите на 2 минути на Красимир Станоев за две нарушавания против Георги Миланов и съдията Станислав Тодоров го изгони.
В идващите минути гостите пробваха офанзиви към вратата на Андреев, който избави удар на резервата Станислав Костов, само че като цяло тимът на Станимир Стоилов контролираше обстановката на терена.
Секунди преди края на постоянното време Левски направи светкавична контраофанзива, при която Асен Митков пусна топката към Георги Миланов на лявото крило. Националът центрира по земя към различен от запасите - Жереми Петрис, само че французинът от чиста позиция не съумя да насочи топката към вратата. В идващия кръг „ сините “ гостуват на Лудогорец, а ще играе във Варна с Черно море.
" Мисля, че успеха беше заслужена. Трябваше още в първите минути да осъществяваме ситуациите си, с цел да тръгне мачът по-спокойно. Нашите недостатъци още веднъж бяха в завършващото подаване и завършващия удар “, сподели Станимир Стоилов след мача.
„ Ще би трябвало да работим. Трябва да даваме нужните инструкции. Трябва ни по-добра комбинативност и повече убеденост в завършващата фаза. Проблемът беше, че ситуациите бяха прекомерно чисти, с цел да се пропущат. Иначе имахме добра динамичност, добър темп, положително движение, само че трябваше завършващият удар да е по-добър. С оглед, че в първите две семейства гостуващите ни тимове нямаха голова обстановка, мисля, че Левски към този момент има съществено предимство на личен терен. Въпреки това, би трябвало да превключваме по-бързо от фаза офанзива във фаза отбрана и противоположното. Преди допускахме повече голове. Сега израстнахме в този аспект. Отборите на Пирин и Спартак Варна обаче не би трябвало да са фактор за подобряването ни “, разяснява Мъри домакинското преимущество на своя отбор.
„ Първо ние би трябвало да подобрим играта си в отбрана. Пресата, завършващите подавания, те са доста значими. Видяхме равнището на Хамрун. Доста рисков тим. Взехме предимство, уповавам се в този момент да се представим на положително равнище. Надявам се футболистите да осъзнават значимостта на мача и тази победа с 1:0 да не ги заблуждава “, сподели той преди реванша с Хамрун Спартанс в Лигата на конференциите.
Той отхвърли да показа дали от Левски ще желаят отсрочване на мача си с Лудогорец от идващия кръг: „ Мисля напълно за мача в четвъртък. Дори тимовете да си отсрочат мачове, това не е ужасно, тъй като сезонът свършва доста рано. Когато ние говорихме за това отсрочване на мачове, никой не ни обърна внимание. Евротурнирите са значими за тимовете и те би трябвало да получат преференции. Няма значение, този мач по този начин или другояче ще се играе. Ако отстраняваме Хамрун, това ще бъде доста значима крачка за нас.
Тези мачове отново ще ги играем през 3 дни, а не през 3 месеца. Искам да сме съсредоточени в представянето си в Европа, тъй като представянето на българските тимове в Европа носи пари на всички “, приключи Стоилов.
Героят за Левски при успеха с 1:0 над Пирин Роналдо показа, че попадението, което бе дебютно за него в efbet Лига, ще остане вечно в неговото схващане.
" Знаехме че ще е сложен мач. Бяхме готови за това. Започнахме добре и имахме много шансове да отбележим, само че не успяхме. Важното е, че мачът приключи добре и съумях да отбележа. Това, което се случи, е част от играта. Работим за това да приключваме по-добре ситуациите. Реализирах моята фантазия да вкарам пред прелестната аудитория на Левски. Със сигурност това ще остане вечно в моето схващане. Исках да ознаменувам гол пред нашите почитатели. Сърцето, което демонстрирах след гола, е за моята майка. По този метод желаех да я поздравя. В Гърция страстите надвиха и не отпразнувах по този метод, само че в този момент се надявам след всеки мач да й правя подарък по едно сърце.
" Реално тимът на Левски беше по-добрият през днешния ден. Позволихме много центрирания не скъсявахме добре дистанцията. Проблемът не беше играта ни в отбрана, а играта ни с топката. Там изпитвахме много огромни компликации. Самочувствието ни беше малко, прекомерно огромен почит към Левски, което повлияя на крайния резултат.
Станислав Костов не е упражнявал от известно време, още не е подготвен. Отделно още си пази ръката, нямаше по какъв начин да рискуваме да стартира от първата минута. С него можехме да изкараме тима на по-предни позиции. Играха много млади момчетата от нашата школа. Цял мач игра момче набор 2005 на основна позиция като централен бранител (Илиан Костов), което е радващо. С такива мачове, с тимове като Левски младите ще израстват. Няма доста позитиви когато двамата ни централни бранители излизат. Нямаме доста огромна численост на тази позиция. Не е тази повода Иван Тасев да стартира мача, той има качества да залагаме на него. Бъдещето е пред него.
Очаквам във Варна против Черно море да видя хора, които играят с по-голямо самочувствие и желаят да управляват повече топката.
Днес Левски като поведе се успокоихме, направихме няколко положителни изнасяния на топката. Искам да видя тимът да играе с по-голямо футболно самочувствие " показа трeньорът на Пирин Красимир Петров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР