Левски надигра драматично Миньор 2015 Перник като гост със 72:71

...
Левски надигра драматично Миньор 2015 Перник като гост със 72:71
Коментари Харесай

Левски попари Миньор 2015 като гост след тройка в края на Лъчезар Димитров

Левски надигра трагично Миньор 2015 Перник като посетител със 72:71 в среща от 5-ия кръг на Втората шестица на Националната баскетболна лига (НБЛ).

В зала " Борис Гюдеров " двата отбора предложиха зрелищна борба, в хода на която домакините наваксаха пасив от 13 точки, само че в края бяха попарени от тройка на Лъчезар Димитров една секунда преди сирената.

Успехът беше втори следващ за " сините ", с което те остават на 9-о място в подреждането с баланс 10-17, до момента в който перничани са на предпоследната 11-а позиция с индикатори 8-19.

Двубоят сред двата отбора в Перник започва с преимущество за домакините, които имаха преимущество в хода на цялата първа четвърт, която завърши при 17:12 в тяхна изгода. Отговорът на " сините " обаче не закъсня и до почивката те обърнаха развоя на мача, оттегляйки се с преднина от 36:28.

В началото на третата част момчетата на Димитър Ангелов продължиха да стоят по-добре на паркета и съумяха даже да изградят двуцифрен задатък в резултата, като най-голямата разлика пристигна при 48:35. В този миг настъпи нов поврат в срещата, като до края на четвъртината баскетболистите на Миньор 2015 съумяха да стигнат до тъждество, макар че в края Асен Великов вкара впечатляваща пукотевица зад центъра, давайки нежен задатък на Левски преди заключителните 10 минути - 52:49.

Финалният интервал в мача предложи няколко смени на водачеството, с цел да дойдат трагичните последни секунди. Данило Аранитович вкара два фаула, с цел да поведат " чуковете " със 71:68. Златин Георгиев също един път бе прецизен от наказателната линия, намалявайки резултата на 69:71, след което последваха по два пропуща Димитър Маринчешки и Георги Кендеров. Така се стигна до последното набези на " сините " в дуела, в което Лъчезар Димитров избухна със страхотна тройка, носейки преднината на своя отбор при 72:71. До края остана време само за един обезверен опит на Лъчезар Тошков зад центъра, приключил с пропуск, който в действителност подпечата и успеха на гостите.

За столичани огромният воин Димитров и Димитър Маринчечешки завършиха с по 17 точки, като последният прибави и 10 битки за " дабъл-дабъл ". Опитният Златин Георгиев пък се завърна в игра с 16 пункта.

От другата страна Лъчезар Тошков се отличи за състава на Миньор 2015 със своите 17 пункта, а Никола Ивкович завърши с 11.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР