Левски Лукойл спечели традиционния баскетболен турнир турнир купа "Пловдив", който

...
Левски Лукойл спечели традиционния баскетболен турнир турнир купа "Пловдив", който
Коментари Харесай

Левски Лукойл спечели купа Пловдив

Левски Лукойл завоюва обичайния баскетболен шампионат турнир купа "Пловдив ", който се организира в зала "СИЛА ". В зрелищен край "сините " победиха домакините от Академик Бултекс 99 със 70:66. Двата тима изиграха доста оспорван дуел със здрава игра в отбрана, който се трансформира в заслужен мач за трофея. Пловдивчани бяха лишени от услугите на контузените си гардове Александър Груев и Уил Пери, както и на Венелин Христов, а при започване на последната четвърт за реплики към съдията Ивайло Ресиловски бе изпъден центърът Обрад Томич.

Академик Бултекс 99 стартира доста добре, поведе с 5:0 и водеше през по-голямата част от първата четвърт със мощна игра на Секулов, Бачев, Томич и Тенчев. Към края обаче гостите заздравиха отбраната и съумяха да извърнат развоя в своя изгода. В тези първи минути не вървеше далечната пукотевица на пловдивския отбор. В началото на втората четвърт Левски Лукойл дръпна със 7 точки, само че задатъкът му на почивката бе стопен на 1 след добра игра под коша на домакините и тройки на Секулов, Кнежевич и Сотиров.

В третата четвърт мачът продължи да бъде равносилен. Капитанът на Академик Бултекс 99 Васил Бачев подсети за точния си мерник с 3 тройки, само че Левски Лукойл съумя да прибави още 3 точки към задатъка си преди последната решителна част. Изгонването на Томич и пропуски под коша на домакините наклониха везните в интерес на столичния отбор, който поведе с 10 точки в средата на четвъртината.

Четири безответни коша на Бачев /2/, Кнежевич и Секулов още веднъж завързаха интригата, само че с помощта на опитния Асен Великов Левски Лукойл не позволи поврат. В мача за третото място румънският Питещ победи Спартак Плевен с 94:83. Йордан Минчев от Левски Лукойл бе избран за "Най-полезен състезател " на шампионата, а най-резултатен състезател в конкуренцията стана Николай Маринов от Спартак Плевен с 34 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР