Левски Лукойл спечели драматично срещу Балкан Ботевград със 103:101 в

...
Левски Лукойл спечели драматично срещу Балкан Ботевград със 103:101 в
Коментари Харесай

Инфарктна победа с едва две точки прати "Левски Лукойл" на финал в НБЛ

" Левски Лукойл " завоюва трагично против " Балкан " Ботевград със 103:101 в мач №4 от полуфиналния плейоф и по този начин с 3-1 победи се класира за финала, където ще се изправи против " Рилски състезател ". Срещата в " Арена Ботеград " бе изпълнена с обрати и макар че домакините водеха безапелационно в резултата доникъде на третата четвърт, то баскетболистите на Константин Папазов се активизираха и съумяха да измъкнат триумфа в заключителните секунди.
Снимка: Lap.bg
Мач номер 4 стартира с първи панер за домакините. Две минути и половина по-късно обаче " Левски Лукойл " поведе с 8:4. Последва серия от седем следващи точки на " зелените " - 11:8, само че офанзивите от страна на гостите не спираха и напълно скоро " сините " още веднъж взеха задатък. Началото на мача бе много обещаващо и резултатно, като двата отбора непрекъснато си предаваха водачеството.

В края на първата четвърт баскетболистите на Йовица Арсич означиха няколко безотвени точки за 26:21.
Снимка: Lap.bg
Втората част стартира чудесно за домакините и преднината им скочи на 10 точки. " Сините " пропуснаха няколко положителни благоприятни условия за съкращаване на дистанцията и в последна сметка двата отбора се насочиха към съблекалните при резултат 46:37 в интерес на " Балкан ".

Тимът на Константин Папазов продължи да не се оправя добре в отбрана и " Балкан " усили задатъка си на 16 точки след тройка на Станимир Маринов - най-голямата разлика от началото на дуела. Тогава обаче играчите на " сините " реагираха като ужилени, активизираха се и дадоха отговор със серия от 13:0. В края на третата четвърт задатъкът на домакините бе стопен до едвам три точки - 72:69.
Снимка: Lap.bg
Началото на последната част бе с изравнителна тройка на " Левски Лукойл " за 72:72. 7 минути и 20 секунди преди края на мача Йордан Минчев направи забивка и " сините " поведоха с една точка - 79:78. Венци Петков, който се включи от пейката, бе във вихъра си и усили задатъка на гостите на шест пункта. Битката бе яростна, домакините нямаха никакво желание да се предадат, само че минута и 13 преди приключването на времето Димитър Димитров направи пето персонално нарушаване и трябваше да напусне паркета.

Драмата господстваше в последните секунди, като баскетболистите и на двата отбора грешаха от линията за осъществяване на углавен удар. Столичани обаче демонстрираха по-здрави нерви и макар тактическото надхитряне измъкнаха инфартната победа със 103:101.
Снимка: Lap.bg
Данило Тасич и Христо Захариев бяха най-резултатни за " Левски Лукойл ", надлежно с 26 и 20 точки. 16 и 15 вкараха Бенсън и Костов, 14 - Венци Петков.

Божидар Аврамов осъществя 20 за " Балкан ", Димитър Димитров и Сияни Чеймбърс - надлежно 19 и 18, а Дарко Балабан добави 17.

" Балкан " Ботевград ще спори с " Академик " Пловдив за бронзовите медали в шампионата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР