Левски Лукойл спечели дербито с лидера Рилски спортист в Самоков

...
Левски Лукойл спечели дербито с лидера Рилски спортист в Самоков
Коментари Харесай

Инфарктна драма в Самоков, Левски Лукойл би лидера с точка

Левски Лукойл завоюва дербито с водача Рилски състезател в Самоков от 16-ия кръг на Националната баскетболна лига за мъже. Възпитаниците на Константин Папазов стигнаха до трагичен триумф единствено с точка разлика - 73:72 (24:19, 16:17, 13:21, 20:15).

За Рилски състезател това е четвърто проваляне от 15 мача. Тимът остава отпред в класирането с 26 точки, а Левски Лукойл е на втора позиция с 24 точки, само че и с мач по-малко. Двата състава ще се срещнат още веднъж във вторник в мач от Балканската лига в София.

Гостите завоюваха първата част с 24:19, а на почивката имаха задатък от 40:36. Домакините стигнаха до поврат след мощна трета четвърт и преди финалните 10 минути водеха с 57:53. Отборът на Левски Лукойл стартира със серия от 6 безответно точки и още веднъж излезе напред в резултата - 59:57, след което се игра панер за панер.

Драмата настъпи в последната минута. Божидар Аврамов вкара от далечна отдалеченост за 72:72 43 секунди преди сирената. За домакините Златин Георгиев пропусна тройка, а в ответната офанзива за "сините " Станимир Маринов не съумя да вкара панер.

След това Маринов осъществя единствено един углавен удар, а в последната офанзива играчите на Рилски състезател не съумяха да вкарат и по този начин Левски Лукойл стигна до триумфа.

За спечелилите се отличиха Станимир Маринов с 18 точки и 6 асистенции, Божидар Аврамов с 16 точки и Павлин Иванов с 12 точки. За домакините от Рилски състезател най-резултатен беше Травис Тейлър с 14 точки. Златин Георгиев добави 13 точки и 8 битки, с 11 точки приключи Дерек Райт, а 10 осъществя Йордан Бозов. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР