Левски и ЦСКА ще се опитат да се класират за

...
Левски и ЦСКА ще се опитат да се класират за
Коментари Харесай

Левски и ЦСКА търсят класиране за плейофите в Лигата на конференциите

Левски и ЦСКА ще се опитат да се класират за плейофите за влизане в групите на шампионата Лига на конференциите.

„ Сините “ излизат против малтийския Хамрун Спартанс в мач-реванш от трети прелиминарен кръг от 21:00 часа българско време на стадион „ Георги Аспарухов “ в столицата, до момента в който 45 минути по-късно стартира реваншът на ЦСКА с ирландския Сейнт Патрикс в дома на Шамрок Роувърс.

Левски завоюва с късен гол надълбоко в добавеното време първия мач на Националния стадион в Малта. Негов създател бе Филип Кръстев, който по-рано в срещата пропусна дузпа.

Старши треньорът на носителя на Купата на България Станимир Стоилов бе безапелационен, тимът би трябвало да излезе с настройката за победа, в противоположен случай при мисъл за пазене на нежния задатък, това може да бъде съдбовно за негови отбор.

„ Моето предпочитание е постоянно да нападаме и да играем за победа. Крехък тим сме, би трябвало да бъдем деликатни с упованията. Трябва да играем за победа от първата минута, в противоположен случай в случай че излезем с настройка да се пазиме, това може да се окаже съдбовно за нас “, разяснява той.

ЦСКА, от своя страна, има да наваксва гол пасив против Сейнт Патрикс, откакто позволи изненадващо минимално проваляне с 0:1 на Националния стадион „ Васил Левски “ преди седмица. „ Червените “ изиграха неприятен мач, в който бяха съкрушени след самостоятелната неточност на Асен Дончев, само че наставникът Саша Илич е оптимист, че „ армейците “ могат да се поправят в четвъртък.

„ Загубата от Сейнт Патрикс беше доста тежка за нас, само че хубавото е, че можем да се изправим още в четвъртък. Надявам се, че ще ги отстраняваме. Тази една седмица с тима беше доста значима за нас - да възстановим някои футболисти и да се подготвим още по-добре за реванша. Най-важният урок след първия мач е, че в случай че не влезем в дуела по метода, по който желаеме, след това поносим избрани последици. Мога сигурно да настоявам, че имаме доста по-голяма класа от това, което показахме предишния четвъртък, и че имаме капацитет да отстраним Сейнт Патрикс “, показа треньорът на „ алените “.

Ако отстраняват Сейнт Патрикс, „ армейците “ ще играят с един всред датския Брьондби и Базел в плейофа за влизане в груповата фаза на Лигата на конференциите, като Брьондби взе най-малък задатък с 1:0 след първия дуел, до момента в който Левски чака изгубилия от двойката сред АЕК Ларнака и Партизан Белград, където кипърците водят с 2:1 след първата среща.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР