Левски и Славия затварят съботната програма на 18-ия кръг в

...
Левски и Славия затварят съботната програма на 18-ия кръг в
Коментари Харесай

Левски търси първа победа от месец насам в най-старото столично дерби

Левски и Славия затварят съботната стратегия на 18-ия кръг в efbet Лига с чаканото с огромен интерес най-старо столично дерби. Срещата на стадион „ Виваком Арена – Георги Аспарухов “ започва в 17:30 часа и ще може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT , както и онлайн на платформата. На уеб страницата ще проследим конфликта минута по минута.

На 12 октомври „ белите “ победиха с 2:1, като почетното попадение за „ сините “ падна в добавеното време. В последните години Славия печели постоянно в съперничеството, като е стигнал до крайния триумф в шест от последните девет мача със „ сините “.

Левски е непобеден в пет следващи мача от efbet Лига, само че какво от това, откакто всички те приключиха наедно. В две от тези срещи отборът не съумя да победи борещите се за избавление Септември и Спартак Варна. Преди седмица „ сините “ на два пъти повеждаха в морската ни столица, само че допускаха равнене, а в последна сметка може да са щастливи, че не изгубиха. Така триумфът над Ботев Пловдив при започване на октомври остава финален за Левски в шампионата.

Добрите вести за треньора Станимир Стоилов са свързани със завръщането на Ивелин Попов, който даже може да започва от първата минута. Билал Бари и Илиян Стефанов обаче не престават да лекуват травми, а на омекотен режим преди 156-ото столично дерби сред двата тима упражняваха Филип Кръстев и Жереми Петрис, само че се чака да бъдат подготвени за игра.

В отбора на Славия Ертан Томбак е с фрактура на ръката и няма да бъде разполагаем на наставника Златомир Загорчич, който съобщи през седмицата, че желае отборът да вземе точки и от мача с Левски, и от този с първенеца Лудогорец.

/ /

17:30 часа |

efbet Лига, 18-и кръг

Вероятни сформира на двата тима:

ЛЕВСКИ ( 4-2-3-1) : Пламен Андреев - Вандерсон Цунами – Хосе Кордоба, Ноа Сонко Сунберг, Жереми Пертис – Андриан Краев, Филип Кръстев – Уелтън, Георги Миланов, Роналдо – Ивелин Попов  

Старши треньор: Станимир Стоилов

СЛАВИЯ ( 4-1-4-1) : Светослав Вуцов – Людовик Соарес, Венцислав Керчев, Емил Виячки, Христо Попадийн – Кемело Нгуена – Кристиан Добрев, Тони Тасев, Галин Иванов, Георги Вълчев – Ахмед Ахмедов

Старши треньор: Златомир Загорчич

Главен арбитър: Георги Кабаков, град Пловдив

Стадион: „ Виваком Арена – Георги Аспарухов “, град София

Начало: 17:30 часа

Пряко по: DIEMA SPORT
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР