Левски и чешкият Бохемианс не се победиха и завършиха при

...
Левски и чешкият Бохемианс не се победиха и завършиха при
Коментари Харесай

Второ равенство на Левски в Турция

Левски и чешкият Бохемианс не се победиха и приключиха при резултат 1:1 в другарски мач от подготвителния лагер в Турция. " Сините " поведоха още преди да е минал четвърт час след гол на Билал Бари, който се възползва от прекрасен пас на Цунами. Чехите изравниха секунди след началото на втората част с гол на Роман Квиет след неточност на Хосе Кордоба. Двата отбора си размениха и по една греда, съобщи Дспорт.бг.
Двубоят бе втори за " сините " на лагера в Белек. Преди три дни те приключиха наедно 1:1 и с полския Гурник Забже в първата си контрола.
Левски стартира по-силно от своя противник, като имаше лек териториален превес. В 7-ата минута " сините " разиграха добре, като Димитър Костадинов откри Радослав Цонев на границата на наказателното поле. Цонев копна елегантно топката и изведе Билал Бари самичък против вратаря. Мароканецът бе съборен от стража Бачковски, само че дузпа не последва, защото Бари бе в състояние на засада. В 13-ата минута Вендерсон Цунами сподели отличен взор върху играта, като откри по прекрасен метод Билал Бари (13) в наказателното поле. Мароканецът се възползва от неориентираните дейности на бранителите на Бохемианс и от неприятното излизане на вратаря, с цел да открие резултата с грациозен удар. Левски продължи с натиска си, като в 20-ата минута Драган Михайлович центрира в наказателното поле, топката бе неприятно изчистена от бранител на Бохемианс. Тя се озова в краката на Андриан Краев, който стреля от воле, само че ударът му мина над вратата. Малко по-късно Димитър Костадинов изведе Билал Бари на добра позиция, само че нападателят не уцели вратата.
Бохемианс се посъбуди малко преди да изтече първия половин час и след безредие в наказателното поле на Левски, десният бек Якуб Фулнек стреля рисково, само че Цунами застана на пътя на топката и я почисти в ъглов удар, от който не последва нищо. Малко по-късно Келиан ван дер Каап увисна и разреши на Маречек да стреля с глава, само че топлата срещна горната греда на вратата на Пламен Андреев.
В 44-ата минута Цунами достави следващото си положително центриране отляво и достави топката на главата на Билал Бари, който стреля в гредата. При последвалата добавка на Андриан Краев бранител на чехите застана добре и блокира удара.
Бохемианс стартира стремително второто полувреме, като още в началните му секунди появилият се от аварийна пейка Роман Квиет (46) се пребори с Хосе Кордоба в наказателното поле и останал самичък против Пламен Андреев не сбърка и изравни резултата. В 61-ата минута чехите бяха покрай второ попадение, откакто на контраофанзива Матей Кубек даде положително извеждащо подаване към Роман Квиет, който излезе на добра позиция и стреля диагонално, само че Пламен Андреев избави.
Малко по-късно Левски отговори с прекрасен пробив на Здравко Димитров, който центрира в наказателното поле, топката се озова в краката на Патрик-Габриел Галчев, само че бранител на Бохемианс застана на пътя й.
След няколко равностойни минути, в 77-ата Левски доближи до доста чисто състояние. След центриране на Здравко Димитров от ъглов удар, над всички се оказа Хосе Кордоба, който стреля с глава, само че вратарят Бачковски мазета на сантиметри от голлинията. След секунди Патрик-Габриел Галчев центрира отдясно, а Антоан Стоянов стреля от въздуха, само че ударът му не затрудни вратаря.
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов съобщи, че Левски се е показал по-добре в дуела си против Бохемианс, в сравнение с в този с Гурник Забже. Той регистрира, че „ сините “ играят добре в отбраната и халфовата линия, само че не и в офанзивата. Стоилов не разкри дали Левски е покрай трансфер на Филип Кръстев, само че още веднъж го похвали и съобщи, че няма треньор в България, който да не го желае в състава си. „ Мисля, че през днешния ден стояхме малко по-добре организационно в сравнение с в мача с Гурник. Подобрихме дейностите в отбрана, имаме самочувствие и убеденост в контрола на топката. Имаме брак в офанзивата и съществени проблеми при завършващата фаза. Проблемите ни в този мач, а и в последно време е офанзивата. В отбраната и халфовата линия се оправяме добре “, показа той. „ Беше рисково да пуснем Келиан ван дер Каап. Той беше на 2-3 тренировки, има сериозен капацитет, който би трябвало да развие. Цунами се включи мощно във втори мач, би трябвало единствено да се сработи още малко със съотборниците си “, добави треньорът на „ сините “.
„ Трябва да се насочим към футболисти, които да дават отговор на класата на тима, само че и на финансовите условия, което е доста мъчно, Със сигурност няма да взимаме повече бранители, ще опитаме да притеглим някой изобретателен състезател. Засега Филип Кръстев не е наш състезател, само че не мисля, че има треньор който не го желае. Едва ли ще успеем да притеглим някой футболист в офанзивата “, приключи Станимир Стоилов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР