Левски гостува на ЦСКА в голямото дерби на 28-мия кръг

...
Левски гостува на ЦСКА в голямото дерби на 28-мия кръг
Коментари Харесай

Асен Великов пред Sportal.bg: Левски показа, че може да победи всеки

Левски гостува на ЦСКА в огромното дерби на 28-мия кръг от НБЛ, а броени часове преди този момент капитанът на " сините " Асен Великов показа пред камерата на Sportal.bg упованията си за Вечното дерби. 

„ Със сигурност ще бъде доста тежък мач за нас. В залата на ЦСКА се играе много тежко и мъчно. Разбира се, не в неприятния смисъл, просто те са доста мощни като домакини. Смятам, че при нас след купата има лек спад. По-скоро по някакъв метод чисто душевен и психически сме се изразходили на тази купа, само че към този момент изиграхме два мача от шампионата и се надявам този трети, който е след купата да е много по-добър от предните два.

Левски сподели на купата, че може да победи всеки, само че тази купа не би трябвало по никакъв метод да ни кара да си мислим, че сме свършили нещо. Определено ние ще излезем безпределно стимулирани да запишем победа и да се върнем в победния темп. Наясно сме, че това ще е доста мъчно. За да успеем, би трябвало в действителност да сме безпределно стимулирани, извънредно съсредоточени и да успеем да осъществим това, което треньорите имат като гейм проект за мача. ", съобщи опитният баскетболист.

Той разяснява и държанието на младите играчи в Левски след спечелването на купата.

" Смятам, че младите момчета в нашия тим са много земни момчета. След тази купа те по никакъв метод не са си вирнали носовете, дори в противен случай. По-скоро виждам в тях още по-голяма упоритост за тренировки и за развиване. Те видяха, че не е толкоз ужасно да си в мъжкия баскетбол, да играеш финали. Марио Боянов изигра един необикновен мач. Смятам, че след купата те не са си вирнали носовете, а са още по-мотивирани да се развиват и да се потвърждават. "

На въпроса – „ Колко мъчно е да се играе против тази селекция на ЦСКА? “, Великов отговори по този начин:

„ Изключително мъчно е. Както споделих и на купата, купата е много по-различен шампионат и е много по-лесно да победиш някой в един мач. Със събирането на ЦСКА в цялостен състав, считам че занапред, изключително в плейофите ще се види тяхната мощ. Там са мачове през един ден, би трябвало дълга ротация от състезатели и те разполагат на всеки един пост с по един-двама, да не кажа трима състезатели. Според мен, занапред ЦСКА ще навлиза в по-добър темп. Но като цяло те би трябвало да си гледат техния тим, ние гледаме нашия тим, където при нас ротацията е много по-малка, само че считам, че с готовност и себераздаване можем да компенсираме. “

А най-после разкри какво би трябвало да направи Левски. с цел да завоюва мача в сряда и кой е най-големият коз на " сините " против ЦСКА.

„ Да изиграе същата отбрана и същите тактически инструкции, както беше на финалния мач за купата. Ако ние сме с главите си и играем вярно по отношение на техните слаби страни, имаме своите шансове. Разбира се, това не е толкоз елементарно на терена, в сравнение с по този начин като се приказва. Пак споделям, би трябвало да сме извънредно с главите се какво би трябвало да създадем като задания, с цел да се опитаме още веднъж да ги ограничим. Ако успеем, можем да се поздравим още веднъж с триумф.

„ Най-големият не мога да дефинира. Безспорно, на нас козът против тях ни е това, че сме много по-освободени психически. Върху нас няма напрежение, няма напън за победа непременно. Смятам, че това ще ни е преимущество, тъй като напрежението е при тях. Определено те са посочени за любимец. Те имат по-дълга скамейка, по-класни състезатели на този стадий от нас и считам, че на нас това ни е преимуществото. Имаме и други преимущества, само че зависи дали ще успеем да ги отиграем по най-хубавия метод по време на мача тези обстановки и да се възползваме от тях. “

Какво още показа пред нашата камера Асен Великов, вижте във видеото!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР