Левски е пред поредна смяна на собствеността, като през идния

...
Левски е пред поредна смяна на собствеността, като през идния
Коментари Харесай

Готви се смяна на собствеността в Левски

Левски е пред поредна промяна на собствеността, като през идния уикенд има планувано общо заседание на Управителния съвет, в което е заложен избора на нов състав на Съвета, научихме от „ Тема Спорт “.

Тръст „ Синя България “ е основател на събранието в ролята си на собственик на 10% от активите на клуба. От фенското съдружие имат намерение да трансферират собствеността си на ново съдружие с нестопанска цел, което в следствие да откупи контролния пакет от акции.

Мажоритарният притежател Наско Сираков на собствен ред възнамерява да трансферира 41% от своите активи на новото съдружие, като по този начин ще бъдат достигнати заветните 51%. Планът му е новото сдружение да назначава президент с мандат.

В дневния ред на събранието са заложени следните точки:
Отчет за активността на Сдружението от Управителния съвет. Освобождаване от отговорност на членовете на Управителния съвет. Промяна на Устава на Сдружение „ Синя България “. Избор на нов Управителен съвет на Сдружението. Приемане на решение Сдружение „ Синя България “ да трансферира акциите си в „ Професионален футболен клуб Левски “ АД на ново съдружие с нестопанска цел, което да има контролния пакет акции на „ Професионален футболен клуб Левски “ АД. Разни.
Общото заседание ще се организира на 13 ноември от 09:00 часа в Конгресен Център Глобус в столицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР