Левски допусна срещу Лудогорец 14-ата си загуба след дузпи в

...
Левски допусна срещу Лудогорец 14-ата си загуба след дузпи в
Коментари Харесай

Болезнена статистика за Левски при мачовете, решавани с дузпи

Левски позволи против Лудогорец 14-ата си загуба след дузпи в 23 мача за националната купа, Суперкупата и евротурнирите, решавани с изстрели от бялата точка. Статистиката е безкомпромисна - в близо 61 % от случаите " сините " напущат терена с наведена глава, написа " Тема Спорт ".

Във всичките 3 съревнования салдото им е негативен. Парадоксалното е, че във всеки от тях те са започвали с победа. Пропуски от бялата точка пък са им коствали непосредствено 4 трофея - по този метод са изгубени 2 финала за купата и 2 за Суперкупата.

За тях всичко стартира през лятото на 1964 година в 1/8-финал реванш за купата против Локомотив Горна Оряховица. След конфузното 0:3 като посетител в първия мач, на реванша любимецът бързо отбелязва две попадения до 11-ата минута посредством Димитър Йорданов-Кукуша и Георги Аспарухов-Гунди и наподобява, че ще се размине единствено с уплахата от първия мач.
 Мъри: Цялата истина за Левски към момента не е излязла
Мъри: Цялата истина за Левски към момента не е излязла

" Това е нещото, за което не съумях да се преборя "

Да, само че третият гол, който ще уравновеси везните в разногласието, не пада и не пада. Нервите са опънати до дъно, когато в последната минута след талантлив пас на Аспарухов хитрото крило Сашо Костов докарва дуела до дузпи. Настроенията в тях се люшкат от едната до другата прекаленост. Началото е кошмарно за сините, откакто Гунди изпраща топката в навън. Все отново останалите четирима реализатори на домакините Георги Златков-Бегача, Иван Здравков-Джак Раби (бащата на Антони Здравков), Георги Соколов-Соколето и Иван Вуцов не бъркат и идва редът на гостуващия отбор.

Тогава феновете с изненада виждат шоуто на Соколето, който в съвсем спиритичен транс прави над топката странни заклинания с жестове, мимики и думи. Съдията Никола Дундаров е толкоз шашардисан, че изобщо не глоби синята звезда. Горнооряховци са шокирани повече и от рефера и първите двама реализатори Васил Симеонов и Добри Блъсков не уцелват синята врата.

Така стартират дузпите за Левски - с наслада, само че по-късно по-често превръщали се в тъга.
 БФС санкции солено Левски след Суперкупата
БФС санкции солено Левски след Суперкупата

Вижте глобата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР