Левски атакува БФС във втори пореден ден - с нова

...
Левски атакува БФС във втори пореден ден - с нова
Коментари Харесай

Левски към БФС: Ако не свикате конгрес, ще го направим ние

" Левски " нападна БФС във втори следващ ден - с нова публична позиция, в която приканва за привикване на ексклузивен избирателен конгрес. 

" Сините " сложиха период до 20 декември за насрочване на Общо заседание, което " да се организира транспарантно и почтено и да сложи основите на нов вид ръководство в българския футбол ".

Ако федерацията откаже да го стори, " Левски " твърди, че ще го направи по легален ред.
Позицията на " Левски "
" Уважаеми ръководители на БФС,

През последните месеци управлението на ПФК Левски всекидневно се оправя с в действителност огромните проблеми, наследени в клуба. Това става с помощта на невижданата поддръжка на многочислените ни последователи и доверието им към нас.

Точно противоположното – през последните, повече от 15 години, Вие освен не решихте, а задълбочихте проблемите пред българския футбол, като превърнахте България в една от най-изостаналите страни във футболна Европа.

Затова още един път Ви призоваваме най-късно до 20 декември 2022 година да обявите дата за ексклузивен избирателен конгрес, който да се организира транспарантно и почтено и да сложи основите на нов вид ръководство в българския футбол.

В противоположен случай ще го създадем ние, по всички правила на закона и Устава на БФС, които, бъдете сигурни, добре познаваме ", се споделя в позицията оповестена на формалния уебсайт на ПФК Левски. "

Във вчерашната си позиция, на която БФС отговори, " Левски " написа, че " актуалното управление на Българския футболен съюз е пропито от зависимости и се толерират корупционни практики от най-ниско до най-високо равнище. То потвърди по безспорен метод, че не работи за развиването на футбола, а за избрани футболни клубове и в личен интерес. "

Клубът прикани за радикални промени и промени на всички равнища във футбола. 

" ПФК Левски ще поддържа подобен претендент, който показа краткосрочна, средносрочна и дълготрайна стратегия и визия за излекуване и развиване на футбола в България на всички равнища и във всички аспекти - детско-юношески футбол, съдийство, комисии, национални тимове, връзка с страна и общини и т. н, за осъществяването, на която е обезпечен непрекъснат обществен надзор ", показаха през вчерашния ден от " Герена ".

Така, най-малко на този стадий, бе комплициран завършек на поддръжката, която " Левски " оказваше на Борислав Михайлов.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР