Левоцентристки депутат от кюрдски произход спаси живота на сътрудник на

...
Левоцентристки депутат от кюрдски произход спаси живота на сътрудник на
Коментари Харесай

Депутат от кюрдски произход спаси живота на член на крайнодясна партия в Германия

Левоцентристки народен представител от кюрдски генезис избави живота на помощник на антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия " (АзГ), който получил сърдечна рецесия на парламентарно съвещание, оповестява ДПА.

Сердар Юксел от Германската социалдемократическа партия (ГСДП) се притекъл на помощ на сътрудника на АзГ, който примрял на съвещание на здравната комисия в Народното събрание на провинция Северен Рейн-Вестфалия.

"Видях, че той не реагираше, не дишаше, нямаше пулс ", сподели депутатът. Юксел съобщи, че незабавно почнал да прави сърдечен масаж, а депутатката Сузане Шнайдер от Свободната демократическа партия (СвДП) направила изкуствено дишане уста в уста. Когато след 10-12 минути на мястото дошъл доктор от Бърза помощ, сътрудникът към този момент бил още веднъж в схващане.

Юксел е доктор и от 15 години работи в интензивно поделение. Той е роден в немския град Есен, а родителите му са кюрди от Турция. "За мен това беше нещо естествено. Изпълних дълга си и това е добре ", съобщи депутатът и трансферира благодарността към болничния личен състав, който избавя човешки живот всеки ден.

"За мен това са същинските герои ", сподели той.

Говорителят на групата на АзГ в провинциалния парламент Михаел Шварцер удостовери избавителните дейности. "Колегите са оказали незабавна и доста смела помощ на нашия помощник ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР