Левият министър на труда на Испания Йоланда Диас предложи схема

...
Левият министър на труда на Испания Йоланда Диас предложи схема
Коментари Харесай

Испански министър предлага €20 хил. за обучение или бизнес за всеки, навършил 18 години

Левият министър на труда на Испания Йоланда Диас предложи скица за справяне със общественото неравноправие - всеки младеж в страната да получи 20 хиляди евро, които да похарчи за обучение, образование или основаване на бизнес след навършването на 18 години, съобщи " Гардиън ".

Според " Сумар ", платформата на Диас, която разгласи политиката на фона на на 23 юли, самодейността ще коства 10 милиарда евро, които ще бъдат събрани посредством.

" Сумар " разгласи, че задачата е да се подсигурява " тъждество на опциите ", без значение от фамилния генезис или приходите на хората. Плащанията, които ще стартират на 18-годишна и ще продължат до 23-годишна възраст, ще бъдат съпроводени от административна поддръжка, с цел да се помогне на хората да учат, да се образоват или да основат личен бизнес.
" Става дума за това да позволим на младежите да имат бъдеще и да им дадем късмет да учат или да стартират бизнес, без това да зависи от техните фамилни имена или фамилията, от което са ", сподели Диас на среща на задгранични репортери в Мадрид в сряда следобяд.

" Ето за какво ние предлагаме на хората да бъдат дадени 20 хиляди евро, когато навършат 18 години, с цел да могат да се развиват, без значение дали посредством образование или основаване на бизнес. Това е залогът на 23 юли ", добави министърът.

 Изненаданите испанци са пред избор: гласоподаване или плаж Изненаданите испанци са пред избор: гласоподаване или плаж

Диас удостовери, че политиката - наречена " универсално завещание " - ще бъде налична за всички млади испанци, без значение от тяхното икономическо състояние и ще бъде финансирана посредством данъчно облагане на хората, които печелят над 3 милиона евро годишно. " Сумар " пресмята, че това ще коства 0.8% от Брутният вътрешен продукт на Испания.

Министърът описа, че не е съумяла да преследва личните си фантазии да стане контрольор по труда, тъй като не е имала задоволително пари, с цел да прекара години в образование.

" Да станеш контрольор по труда в Испания би лишило към пет години ", означи тя. " Аз не съм контрольор по труда, тъй като съм щерка на родители от работническата класа и в никакъв случай не бих могла да си разреша да го направя. "

Предложението на " Сумар " изненада политиците в Испания. Надя Калвиньо, министър на стопанската система в ръководеното от социалистите съдружно държавно управление, сложи под въпрос по какъв начин политиката ще работи на процедура.
" Всеки, който предлага разпределяне на дотации или безплатни средства без каквито и да било ограничавания, когато става въпрос за равнища на приходи или цели, би трябвало да изясни по какъв начин ще бъде финансирано това, тъй като ще би трябвало да продължим с виновна фискална политика през идващите години ", акцентира Калвиньо пред радио " Онда Серо " в понеделник.

Опозиционната консервативна Народна партия беше още по-пряма. Партията в социологическите изследвания, само че се чака да разчита на поддръжката, с цел да сформира държавно управление, в случай че завоюва изборите.

Неин представител упрекна " Сумар ", че е объркала целите си, и предложи държавното управление да се концентрира върху други проблеми в страната, където по думите му " 27% от популацията е изложено на риск от обществено изключване, където равнището на безработица е най-високото в Европа, където фамилиите не могат да се оправят до края на месеца и където самонаетите се борят да се задържат на повърхността ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР