Левият бек на ЦСКА-София Антон Недялков обяви в интервю за

...
Левият бек на ЦСКА-София Антон Недялков обяви в интервю за
Коментари Харесай

Недялков разкри защо ЦСКА-София бе изваден от Европа и обяви: Нямаме нищо общо с Литекс

Левият бек на ЦСКА-София Антон Недялков разгласи в изявление за телевизия " BiT ", че до изваждането на клуба от европейските клубни шампионати се е стигнало, откакто избрани хора на " Армията " не са си свършили работата. Един от водачите в селекцията на Стамен Белчев разгласи, че " алените " нямат нищо общо с Литекс, като ги уточни за главен съперник на Лудогорец в борбата за шампионската купа в Първа лига.

- Антоне, записахте много безапелационна победа над Локомотив (Пловдив), удовлетворен ли си от показаното?
– Да, щом тимът побеждава и играе мощно, няма по какъв начин да не съм удовлетворен. Но има още неща, които би трябвало да почистим. Трябва да сме по-спокойни, да владеем играта. Да преценяме по кое време може да задържим повече топката, по кое време да нападаме. Защото не може 90 минути единствено да нападаме. Все отново сме хора и в избрани интервали настава отмалялост. Затова споделям, че би трябвало да усещаме по кое време да натиснем газта и по кое време да я отпуснем краткотрайно, преди още веднъж да вдигнем оборотите.

- Върнахте ли се на верния път след двете разгромни победи над Ботев и Локомотив?
- Разбира се. Това, че в първите два кръга не успяхме да спечелим, не трябва да ни въздейства. Пътят е дълъг има още доста срещи и ЦСКА ще продължи да играе по-добре и по-добре. Убеден съм, че тимът ще продължи възходящата си линия.

- На какво отдаваш съмнението при започване на сезона, откакто направихте положителни игри в контролите?
- Имаше нови футболисти, на които им би трябвало малко повече време да се напасват. Имаше един интервал, в който бяхме малко по-изморени, играхме много контроли по време на подготовката. Но в този момент всичко е наред. Готови сме да вървим напред.

- Успяхте ли към този момент да се сработите с новите играчи в отбора?
- Мисля, че това се вижда на терена. Показваме го.

- Смяташ ли, че цялата обстановка към изваждането от Лига Европа оказа въздействие за неприятното начало?
- Имаше леко отчаяние, тъй като там са огромните мачове, огромните пари и мениджърите могат да те виждат. Но това към този момент е в предишното. Шампионатът стартира, гледаме напред и желаеме да спечелим купата. Това към този момент не може да ни попречи по никакъв метод.

- Недопускането на ЦСКА до евротурнирите не ви ли демотивира по някакъв метод?
- В началото да, само че, като се замислиш, няма по какъв начин да ти повлияе толкоз доста.

- Защо съгласно теб се стигна до това изваждане?
- Това не е в моята пълномощия. Не разбирам чак толкоз доста. Има хора, които трябваше да дават отговор за тези неща и очевидно не са си свършили работата както би трябвало.

- Кои са тези хора и кой трябваше да дава отговор?
- Не мога да кажа имена. Вие ги знаете…

- Може ли да има смяна в правилото, тъй като е за три години отвън евротурнирите? Вярвате ли, че следващата година ще може да играете в Европа?
- Разбира се, че имаме вяра. Ние, в случай че не се виждаме там, защо играем?! Ние сме ЦСКА. Мястото на тима е в Европа.

- Като някогашен капитан на Литекс и в този момент главен състезател на ЦСКА по какъв начин приемаш изказванията, че сега " алените " са правоприемник на ловчанлии?
- Хората могат да си приказват каквото желаят. За мен това не е Литекс, а си е ЦСКА. Е и постоянно ще бъде ЦСКА. Аз съм пристигнал в ЦСКА и не мисля, че има нещо общо с Литекс. Тези изказвания са неоснователни.

- Да, само че някой от управителните фактори в ЦСКА бяха такива и в Литекс…
– Пак споделям, ЦСКА няма нищо общо с Литекс. Всеки може да си твърди каквото желае. В момента Литекс си е във Втора лига и нямаме нищо общо с тях. Виждате какъв брой хора има на стадиона. Не мисля, че те са пристигнали от Ловеч, с цел да поддържат ЦСКА. ЦСКА е народът, публиката.

- Какъв началник е Гриша Ганчев?
- Човек, който знае какво да направи и какво да даде в точния миг. Човек, който схваща от това, с което се занимава. Дал е доста на футбола и щом ЦСКА е в неговите ръце, значи върви по доста добър път.

- Идва ли постоянно да ви стимулира в съблекалнята?
- Не идва толкоз постоянно, само че когато идва, постоянно внася почит и почитание. И ние му го отдаваме.

- Заговори се за твой трансфер в Турция. Какво се случи?
- Доколкото знам, не са се разбрали за трансферната цена. Не мога да кажа нищо повече. Каквото и да пристигна за чужбина, ще се развеселявам доста. Имам предпочитание да играя отвън България. Тук е много мъчно да се развиваш като футболист. Трябва да имаш доста огромна душeвност и шанс. Мисля, че в случай че изляза отвън България, ще съм доста по-добър.

- Колко действително е ЦСКА да завоюва купата?
- Много. Единственият ни съперник към този момент е Лудогорец. Те имат добър тим. Ние също притежаваме класа. Само би трябвало да се усъвършенстваме.

- Има ли изявени водачи в съблекалнята, които ви надъхват повече?
- Разбира се. Един от тях е Николай Бодуров. Станислав Манолев също. Те са много опитни футболисти и когато са в състава, си по-спокоен.

- Дават ли ти препоръки за играта в отбрана?
- Разбира се. Те, в случай че не ми дават препоръки, няма по какъв начин да се развъртвам. Те са по-големи от мен и са видели повече. Радвам се, че играя с тях и почитам мнението им.

- Бе определен за състезател на предишния сезон от почитателите на ЦСКА. Те много те харесват. Как би оценил представянето си през предходната акция?
- Мисля, че играх добре, само че има още какво да се желае. Надявам се през този сезон да го подобря и да оказа помощ с каквото мога да спечелим много повече мачове от противниците.

- Предстои ви мач със Септември (София). Какви са упованията ви?
- Очаквам победа и да играем доста по-добре, в сравнение с с Локомотив (Пловдив).

- Отразиха ли ви се драмите с емблемата, базите…
– Не. Ние сме професионални футболисти и в случай че такива неща ни се отразяват, не мисля, че имаме място тук.

- Какво очакваш от сезона?
- Надявам се да спечелим купата и купата. Пожелавам си да нямам травми, съотборниците да се почитаме и да сплотяваме колектива от ден на ден и повече.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР