Левият бек на Челси Маркос Алонсо беше гост на рубриката

...
Левият бек на Челси Маркос Алонсо беше гост на рубриката
Коментари Харесай

Маркос Алонсо: На тренировките с Кристиано и Кака се раздавах на 120%

Левият бек на Челси Маркос Алонсо беше посетител на рубриката на клубния уебсайт The Making of Мe, в която описа по какъв начин се е построил като състезател. Един от отборите, където играе като младеж, е Реал Мадрид.
“Бях на 11 или 12 година, когато бях на проби в Реал Мадрид. Баща ми е огромен почитател на Барселона и Атлетико Мадрид, тъй като е играл за тези тимове. Всички в фамилията на майка ми също поддържат Атлетико, тъй че не беше елементарно за тях. Един ден пристигнаха и ми споделиха: “Слушай, обадиха ни се от Реал Мадрид. Само в случай че искаш, това са просто проби. Можеш да отидеш и да видиш какво ще стане.” Това беше през лятото. Когато се прибрах в Мадрид, отидох на пробите, като ме помолиха да остана. Когато подписах, бях крило. Две-три години по-късно се наложи да играя като ляв бек поради травми. Справих се доста добре и получих шанса да отида във втория отбор, където играех като ляв бек, като си останах на тази позиция”, споделя Алонсо.
'I was training with Cristiano Ronaldo, Kaka, and I was only 16 or 17 years old!' @MarcosAlonso03 reveals exactly what his early days at Real Madrid were like...
— Chelsea FC (@ChelseaFC) April 10, 2019 Неговият напредък води до опцията да тренира с първия състав, като записва и турнирен дебют с екипа на тима. “Усетих напрежението, когато упражнявах с първия отбор. Беше прелестно напрежение и чувство, само че въпреки всичко си беше напрежение. Тренирах с Кристиано Роналдо и Кака, а бях едвам на 16 или 17 година Раздавах се на 120%! Беше сбъдната фантазия. Денят, в който дебютирах за първия тим в Ла Лига, беше необикновен, само че помня, че бях толкоз нервозен преди да вляза в игра. Краката ми трепереха, когато наставникът Мануел Пелегрини ме извика. Шест-седем пъти бях пътувал и загрявал с тях, само че не бях получил късмет. Но когато ме извика в този ден - беше против Расинг Сантандер, беше извънредно чувство. Влязох на мястото на Гонсало Игуаин!”, спомня си още испанецът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР