Левицата“ се създава само и само, за да отслаби Българска

...
Левицата“ се създава само и само, за да отслаби Българска
Коментари Харесай

Вигенин: Атаката на Kонгреса не беше срещу Нинова, а срещу БСП


„ Левицата “ се основава единствено и единствено, с цел да отслаби Българска Социалистическа Партия

„ За страдание, от този Конгрес главното, което излезе в медиите, бяха окупирането на трибуната, виковете на входа и по-късно изключването на тези хора. Според мен офанзивата, която беше демонстрирана, имаше по-голяма цел. Тя не беше единствено против Корнелия Нинова, а против Българска социалистическа партия. “ Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин пред БСТВ, представен от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

По думите му задачата е била този Конгрес да се обезсмисли и обезличи за сметка на „ друго формирование, което да изпъкне, и което видяхме на идващия ден “. „ Там участваха част от хората, които предния ден не слизаха от микрофоните, с цел да изясняват по какъв начин желаят смяна в Българска социалистическа партия. Претенциите, че не се чува гласът на друго мислещите, са пресилени. Никой не е спрял, който и да е член на Българска социалистическа партия да предлага хрумвания. Но когато всичко се изчерпва до това да свалим Нинова, с цел да бъде определен някой различен – няма по какъв начин такава идея да получи поддръжка. Още с първите гласувания се видя, че гласовете са повече от 2:1 в интерес на настоящето управление, на Нинова и на партията “, напомни социалистът.

По думите на Вигенин, когато видиш, че явно си в малцинство, разумното е да приемеш този факт, да видиш къде си сбъркал и да се готвиш за идващия път. „ А през това време да уважаваш болшинството. Но това държание е неприемливо и нямаше по какъв начин Конгресът да не отговори на това, което стана сутринта “, съобщи той по отношение на изключените от Конгреса.

Във връзка с концепцията за нова стратегия, която беше показана, Вигенин съобщи:

„ Опитваме се да я създадем по-кратка и по-разбираема. Чрез нея желаеме да определим нашите правила, кого пазиме, кои нямаме желание да представляваме политически. Да дадем нови акценти в политиките ни “, изясни той. И добави: „ Установихме, че би трябвало да обръщаме повече внимание на екологичните въпроси, младите от ден на ден се интересуват от тази тематика. Ние търсим социално-екологичен прогрес, слагаме в центъра на екологичната политика индивида и търсим балансите за развиването на стопанската система и промишлеността и в това време отбраната на природата и околната среда “, сподели още той.

Вигенин изясни, че работата по тази стратегия е трябвало да консолидира партията.

„ Да стартираме да си приказваме по хрумвания и политики, а не всичко да бъде толкоз персонално и персонално. Също по този начин същинското обединяване на левицата няма да пристигна от механичния общ брой на партии и водачи, а към основаването на основа на нова българска левица. В този развой желаеме да притеглим всеки, който по някакъв метод се разпознава в тази стратегия “, посочи той.

Социалистът изрази отчаяние от случилото се на Конгреса, защото в подготовката на концепцията са взели участие и хора, които не са съгласни със настоящето управление.

„ Въпреки това намерихме метод да работим дружно. Надявах се това да се придвижи и на Конгреса, а в действителност какво стана – всички, които видяха, че са в малцинство си потеглиха по време на речта на Нинова и не останаха да чуят какво имаме да им кажем ние по главните насоки. Явно задачата на този Конгрес не е била да работим всъщност, а да се даде последна борба “за “ или “против “ Нинова – това е тъпо “, безапелационен е той.

„ Това противоборство ще отслаби левицата “, съобщи Вигенин и добави:

„ Аз нямам доверие че „ Левицата “ има кой знае каква вероятност, само че имам възприятието, че се основава единствено и единствено, с цел да отслаби Българска социалистическа партия. Ако това е методът, е тъпо, тъй като България има потребност от мощна левица. Но с цел да стане това, би трябвало да има и виновни водачи, които да могат да си подават ръка и да мислят за България. Силна Българска социалистическа партия е значима, тъй като ще осъществя хрумвания за България – това е огромната цел “, посочи социалистът.

На финала Кристиан Вигенин съобщи:

„ След всички тези избори Българска социалистическа партия съумя да не съобщи концепциите си и в тази комплицирана конюнктура осъществя някои от уговорките, които с години сме имали. Надявам се хората да стартират да имат вяра, че Българска социалистическа партия си държи на думата. Затова чакам и по-висок резултат на изборите “, сподели в умозаключение той.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР