Левицата е разделена, скарана и ще имаме много по-малко депутати,

...
Левицата е разделена, скарана и ще имаме много по-малко депутати,
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Нужно е обединение между БСП, "Левицата" и други леви партии

Левицата е разграничена, скарана и ще имаме доста по-малко депутати, в случай че остане по този начин. Единственият излаз е обединяване сред Българска социалистическа партия, " Левицата " и други леви партии. Ако не създадат обща листа, ще бъдат бити поотделно. Това сподели нощес евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Сергей Станишев в предаването „ 120 минути " по бТВ.

Той прикани за обединяване на левите партии. „ Само обединени можем да реализираме положително посланичество на европейските избори ", счита той.

По думите му управлението на Българска социалистическа партия „ със самоупоение и с екстаз " работи за самоунищожаването на Българска социалистическа партия. И даде и образци: „ Кметът на Перник Станислав Владимиров бе избран отново с 80% резултат. Той бе отстранен от Българска социалистическа партия и партията издигна собствен претендент, който получи 3%. "

Станишев съобщи, че от години управлението на партията води война с Партията на европейските социалисти ". Делегацията на Българска социалистическа партия е оповестена за зложелател. Нинова ни разгласи за „ послушковци ", които гласоподават каквото ни каже Европа. Съветниците на Българска социалистическа партия в Столична община са оповестени за „ личност нон грата ", свалено е политическото доверие и предстоят санкции ", уточни Станишев.

По думите му политиката за поддръжка на селски региони и директни дотации за земеделието в Европейски Съюз е една от водещите политики на Европа.

„ Между 30 и 40% от целия бюджет на Европейски Съюз отива за това. Но когато с едната ръка даваш доста сериозен запас, с цел да поддържаш освен земеделието, а и селските региони - инфраструктура, метод на живот, което е част от европейския модел, с другата ръка отваряш неконтролируемо пазара. Въвеждат се доста високи условия за екология, излъчвания към своите земеделци, само че това не се съблюдава от производителите в други региони - Латинска Америка, Украйна. Фактически се убива личното земеделие ", изясни Станишев.

Според него всяка една политика на Европейски Съюз е ориентирана към това Европа и светът да живеят по-зелено. „ Трябва да претърпи инспекция с действителността, тъй като никоя политика не може да бъде сполучлива, в случай че тя няма поддръжка на популацията. Тогава ще се блокира и Зелената договорка и доста други начинания, които са нужни ", безапелационен е Станишев.

Той означи, че социалистите в Европейски Съюз са съумели да се преборим в зеления пакет да има доста сериозен обществен фонд. „ Но съгласно мен това е единствено първа стъпка, тъй като тя е незадоволителна и не може да компенсира тези тествания, през които ще минат хората. Европейски Съюз и националите държавни управления би трябвало да покажат, че вършат политики с грижа за хората и индивидът е в центъра, а не нереални пазарни сили, които могат да унищожат земеделието, енергетиката ", счита Станишев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР