Левите премиери категорични: Европа не може да избира между гражданите

...
Левите премиери категорични: Европа не може да избира между гражданите
Коментари Харесай

ПЕС: Съветът да приеме план за възстановяване на ЕС без компромиси с европейските ценности

Левите министър председатели безапелационни: Европа не може да избира сред жителите и правилата си. Страни с вкус за властническо ръководство и безотчетни еврофондове извиват ръцете на цяла Европа, счита президентът на ПЕС Сергей Станишев.
На координационна среща на водачите от ПЕС преди днешното съвещание на Европейския съвет в Брюксел, министър председатели, комисари и партийни водачи от фамилията на социалистите разискаха договарянията за идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз, Плана за възобновяване на Европа, както и обвързаността с върховенството на закона.

„ По-малко от три месеца преди започването на идващия седемгодишен финансов интервал на Европейски Съюз, на фона на набираща мощ пандемия и непредвидими последици за европейската стопанска система, договарянията за бюджета на Европейски Съюз са в задънена улица.

Европейски водачи с емфатичен вкус за властническо ръководство и безотчетни еврофондове извиват ръцете на цяла Европа. Страни като Унгария и Полша са решени да се възползват от тежката обстановка, с цел да прокарат личните си ползи, за сметка на хиляди бизнеси и хора, които са изправени пред нова вълна от безработица и банкрути. Позицията на ПЕС е безапелационна – Европа не може да си разреши да бъде в позиция да избира сред жителите и правилата си. “

.

Това съобщи президентът на ПЕС и български евродепутат Сергей Станишев, който беше хазаин на срещата. В полемиката взеха присъединяване министър председателите на Испания – Педро Санчес, Португалия – Антонио Коща, Швеция – Щефан Льовен и Малта – Робърт Абела, изпълнителният зам.-председател на Европейска комисия Франс Тимерманс, както и водачът на Групата на социалистите в Екологичен потенциал Ираче Гарсия.

„ ПЕС към този момент показа своите хрумвания за обществени, стопански и здравни ограничения за преодоляването на рецесията. Много от тях бяха възприети и от Европейска комисия – Механизъм за минимална работна заплата, План за младежката претовареност, Младежка гаранция, Детска гаранция, Схема за поддръжка за понижаване на риска от безработица, както и доста други. Недопустимо е всички тези начинания, които целят да изправят на крайници обществата и стопанските системи в Европа, да бъдат употребявани като разменна монета за нечии ползи и да стават жертва на нова порция народен нарцисизъм. “, съобщи Станишев.

„ Социалистите настояваме Съветът да не се отхвърля от договорката, реализирана през юли, и да одобри Плана за възобновяване без да прави взаимни отстъпки с европейските полезности. В противоположен случай, с изключение на икономическата криза и обществените проблеми в резултат на пандемията, Европа е застрашена да се изправи и пред политическа рецесия. Освен на думи, обаче, ПЕС не среща поддръжка от останалите политически фамилии по тематиката за върховенството на закона. Докато ЕНП приказват за полезности и правила, в Брюксел не престават да бранят дискредитираните държавни управления на Борисов и Орбан, с цел да си подсигуряват нужните гласове за опазване на статуквото и властта в европейските институции. Тази политическа линия на десницата ще завещае корумпирани и властнически държавни управления на европейските жители за години напред. “

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР