Levi's си партнира с компания за изкуствен интелект за създаването

...
Levi's си партнира с компания за изкуствен интелект за създаването
Коментари Харесай

Дигитална трансформация на модата: Levi`s заменя манекените си с AI

Levi's си партнира с компания за изкуствен интелект за основаването на компютърно генерирани фешън модели, които да " допълват човешкитe ". Компанията дефинира този ход като част от " пътуването към цифрова промяна " в региона на разнообразието, равенството, приобщаването и устойчивостта, оповестява Engadget.

Въпреки че това звучи като благородна самодейност на пръв взор, всъщност Levi's наема робот, който да основава усещане за многообразие, като в същото време се освобождава от тежестта да заплаща на хора, имащи визията, която компанията желае да бъде свързвана с нейия бранд.

За задачата Levi Strauss ще си партнира с основаното в Амстердам студио за цифрови модели Lalaland.ai. Основана през 2019 година, задачата на компанията е " да даде по-голямо посланичество на изкуствения разсъдък в стилната промишленост " и " да сътвори приобщаваща, устойчива и разнообразна дизайнерска верига ". Тя има за цел да даде опция на потребителите да видят по какъв начин биха изглеждали разнообразни фешън продукти върху човек, който наподобява на тях, посредством " хиперреалистични " модели " за всеки вид тяло, възраст, размер и цвят на кожата ".

В известието на Levi's се споделя, че партньорството има за цел да " усили броя и разнообразието на моделите за нашите артикули по резистентен метод ".

„ Ние възприемаме модата и технологиите като изкуство и просвета и сме разчувствани да си партнираме с Lalaland.ai - компания с толкоз висококачествена технология, която може да ни помогне да продължим по пътя към по-разнообразно и приобщаващо потребителско преживяване. "

Levi's твърди, че " AI евентуално в никакъв случай няма да размени изцяло човешките модели ", само че това е самобитна първа стъпка към автоматизирането на стилната промишленост. Тъй като " фотографията ", изкуството и текстовете, генерирани от изкуствен интелект, стават все по-убедителни, би било наивно да одобряваме обществено оповестените претекстове от страна на компанията за чиста монета, когато упорства, че сходни стъпки са свързани единствено с правила като поощряване на разнообразието и грижата за околната среда, показва Engadget и прибавя, че даже по този начин, не би трябвало да се не помни, че сходен метод взема решение казуса с наемането на спомагателни хора за модели.

Миналата година Levi Strauss стартира 12-19-месечен развой на редуциране на към 800 работни места - съвсем 20% от личния състав на компанията. Това е част от проект за преструктуриране, целящ спестяването на сред 75 и 100 млн. $ годишно.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР