Лев Инс стартира социален проект за превенция на онлайн тормоза

...
Лев Инс стартира социален проект за превенция на онлайн тормоза
Коментари Харесай

Лев Инс стартира национална кампания “Пази детето в Интернет”

Лев Инс започва обществен план за предварителна защита на онлайн издевателството и посягане над деца. Кампанията обгръща цялата страна и включва осведомителни интензивности, образования, срещи с възпитаници, родители и учители, в композиция с показване на решения.

“Пази детето в Интернет” е естественото продължение на отминалата дългогодишна акция на Лев Инс - “Пази детето на пътя”, която пожъна огромен триумф и провокира значими промени в обществото. Сега когато всички прекарваме забележителна част от всекидневието си у дома и пред своите компютри и телефони, повече от всеки път се нуждаем от отбрана в Интернет. Децата са най-уязвими, по тази причина нашата самодейност още веднъж е ориентирана към тях.

Партньори на “Пази детето в Интернет” са компанията на новаторски кибер решения, прогресивната кибер академия, и редица други организации от неправителствения бранш. За лица на акцията сме привлекли най-авторитетния експерт по киберсигурност в страната Явор Колев, който също така е и Директор ИТ и киберсигурност в Лев Инс, и олимпийския първенец по карате Ивет Горанова. Към тях ще се причислят и други известни персони, с които ще ви изненадаме след това.

Основните интензивности заложени в акцията, която ще продължи и през цялата 2022г. са даване на къси безвъзмездни видео образования за деца и родители, осведомителни сесии наживо и онлайн, визити на учебни заведения, участия в събития, и не на последно място, препоръки за съответни решения за отбрана на децата в Интернет.

Целта, към която Лев Инс се сплотява с нейните сътрудници в този план е да предпазим децата от заплахите в цифровото пространство преди те да са се случили. Понякога децата неумишлено могат да основат проблем на цялото семейство. Единственият метод да избегнем сходен сюжет е като ангажираме вниманието им. След обстойни изследвания в региона е открито, че най-често срещаните рискове в Интернет за децата са тормоз от страна на връстници, машинация, и недоброжелатели, които желаят да се срещнат с тях. Съществуват, обаче още куп други опасности. Как да се оправим с тях и по какъв начин да познаем по кое време детето ни има потребност от помощ, ще бъде разказано в детайли на особено основана платформа на акцията.

Очаквайте детайлности за “Пази детето в Интернет” на уеб страницата на Лев Инс, както и в обществените медии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР