Летящите таксита едва ли ще бъдат реалност скоро в България,

...
Летящите таксита едва ли ще бъдат реалност скоро в България,
Коментари Харесай

Как изглежда едно летящо такси

Летящите таксита надали ще бъдат действителност скоро в България, само че в Чикаго, Съединени американски щати, те ще стартират да кръжат още през 2025 година

В края на предходната седмица United Airlines оповестиха, че ще пуснат първия си маршрут за летящо такси в Чикаго през 2025 година То в действителност ще съставлява електрически аероплан eVTOL, който ще транспортира пасажерите.

Жители и туристи ще могат да се качат на Archer Aviation " Midnight " eVTOL и да прелетят дистанцията от Vertiport Chicago до интернационалното летище О " Хеър и назад. Vertiport Chicago е най-голямото оборудване за политане и кацане на eVTOL в цяла Северна Америка и е комфортно ситуирано наоколо до няколко медицински, търговски и развлекателни центъра - идеална нова транспортна локация за Чикаго.

Полетът сред двете точки ще лишава към 10 минути, като за съпоставяне дистанцията, което се изминава с кола, е 35 минути (при слаб трафик), а с градски превоз - цялостен час.

Това прави опцията за потреблението на летящото такси изключително комфортна. То може да транспортира до четирима пасажери с най-малък багаж, което го прави подобаващ вид за превоз за пътуващи по работа, двойки или фамилии с до две деца.

Освен това се оказва, че Midnight е доста по-тих от хеликоптер и макар че в кабината няма доста видимост, седалките са необятни и несъмнено имат защитни колани.

Компаниите Archer и United, забъркани в плана с летящото такси, са ангажирани с декарбонизирането на въздушния превоз и потреблението на новаторски технологии, с цел да изпълнят обещанието за електрификация на авиационната промишленост, написа Extreme Tech.

" Развълнувани сме да предложим на нашите клиентите по-устойчив, комфортен и доходоносен метод на превоз по време на пътуването им до летището ", споделя президентът на United Airlines Ventures Майкъл Лескинен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР