Летящи роботи, които инспектират нивите и се грижат да увеличат

...
Летящи роботи, които инспектират нивите и се грижат да увеличат
Коментари Харесай

Фантастика: Летящи роботи и компютърни учители в новата концепция на БАН

Летящи роботи, които инспектират нивите и се грижат да усилят реколтата от посевите, здравни електронни досиета, които подкрепят профилактиката преди да се разболеем от заболявания, към които сме предразположени, автоматизирани системи, които изпитват учениците и обучение благодарение на виртуална действителност.

Това са единствено част от заложените цели в Концепцията за развиване на изкуствения разсъдък, създадена от транспортното министерство благодарение на учените от Българска академия на науките и оповестена за публично разискване на портала.

В документа е записано, че изкуственият разсъдък би трябвало да е благонадежден и да дава отговор на човешките разбирания за морал и нравственос.

Дронове с вградени датчици ще инспектират нивите, ще проучват данните за развиване на растенията, ще им вършат 3D рентгенови фотоси и ще дават препоръки по какъв начин да се оправят земеделците с климатичните промени. В концепцията се планува още основаването на образователни материали с виртуална действителност,

подкрепяне на оценяването и автоматизирано генериране на проби за изпитване знанията на учениците, основаване на приложения за учене на български и на непознати езици, както и субсидиране от страна на страната на магистратури в региона на компютърните технологии.

Предлага се и основаване на единни електронни здравни записи на всички пациенти, тъй че да се проучва информацията и да се регистрират рисковете от бъдещи болести, тъй че да се планува предварителната защита им.

Предвижда се и основаване на профилиран онлайн канал за реклама на достиженията на българските учени в региона на изкуствения разсъдък в YouTube. За осъществяване на концепцията се планува основаване на Български център за върхови достижения и междуведомствен съвет под шапката на транспортното министерство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР