Летящата кола Cezeri е проектирана и произведена от турски инженери(снимка:

...
Летящата кола Cezeri е проектирана и произведена от турски инженери(снимка:
Коментари Харесай

Турция тества успешно „летяща кола”


„ Летящата кола ” Cezeri е проектирана и създадена от турски инженери
(снимка: Baykar Defense)

Турската компания Baykar Defense разгласи, че е провела сполучливи тествания на „ летящата кола ” Cezeri, както самите разработчици избират да я назовават. Макар че външно, возилото наподобява по-скоро като огромен дрон.

Cezeri е проектирана и създадена от турски инженери. По време на тестванията прототипът с тегло от 230 кг е повдигнат на височина 10 метра. „ В близко бъдеще планираме да създадем по-усъвършенствани прототипи и ще правим полети с човек на борда ”, споделя Селчук Байрактар, основен софтуерен шеф на компанията.
още по тематиката
Плановете плануват летящата Cezeri да се издига на височина до 2000 метра, като в същото време развива скорост до 100 километра в час. Самите разработчици обаче схващат, че ще мине доста време, преди „ летящата кола ” да навлезе на пазара.

На Cezeri ще са нужни още 10-15 години, с цел да доближи стадия на комерсиализация, споделя Селчук Байрактар, представен от Hurriyet Daily News. Колата показа Cezeri на ревюто Teknofest в Истанбул, което е отдадено на технологиите и аерокосмическата техника.



Колата е кръстена на Исмаил ал Джазари, прочут мюсюлмански инженер и ерудит от 12 век. Компанията Baykar, учредена през 1984 година, създава военни и цивилен безпилотни летателни апарати, симулатори, системи за ръководство и авионика.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР