Летовници се наредиха на опашка за ваксини срещу COVID –

...
Летовници се наредиха на опашка за ваксини срещу COVID –
Коментари Харесай

Опашка за ваксини в Созопол: Летовници се имунизират в изнесен пункт

Летовници се подредиха на опашка за ваксини против Коронавирус – 19 в Созопол. В изнесения пункт в постройката на Общинския съвет досега са ваксинирани над 300 души.

Курортният град е претъпкан с туристи, а това прави спазването на ограниченията мъчно, признават и летовници, и от локалната администрация.

" Има места, в които изобщо не се съблюдава това, което е регламентирано. Например в лодките за разходки, корабите, които също вършат празненства ", изясни Румяна Вълчева – специалист, " Здравеопазване " към Община Созопол. По думите й даже в магазини не се носят маски, а на плажа не се съблюдава отдалеченост.

Снимка: btvnovinite.bg

Галя е измежду първите, наредили се на опашката през днешния ден.

" До момента не съм се ваксинирала просто, тъй като кърмех, а неотдавна излезе, към този момент ни предложиха, че може и кърмещите да се имунизират ", споделя Галя Гогова, която чака за ваксина.

" Барман съм и имам евентуален контакт със инфектирани ", показва и Стефан.

Възможност да си слагат ваксина по желание е обезпечена и на съветските туристи с парцел у нас.

" Обикновено идваме през септември или при започване на лятото, а в този момент е в пика на сезона, има доста хора и това е още един тласък да се имунизираме ", споделя съветски курортист.

Снимка: btvnovinite.bg

От здравната ревизия в Бургас обясниха, че до края на лятото ще има изнесени пунктове по Черноморието, при деклариран интерес за имунизиране.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР