Летният туристически сезон е в ход, а България е домакин

...
Летният туристически сезон е в ход, а България е домакин
Коментари Харесай

Илин Димитров: Имаме рекорден брой плажове със син флаг

Летният туристически сезон е в ход, а България е хазаин на работната сесия на Световната организация на туризма към Организация на обединените нации. Нещо повече - страната ни бе определена за член на Изпълнителния съвет на Световната организация по туризъм с мандат до 2027 година Какво значи това и въпрос единствено на авторитет ли е или ще има действителни измерения за бранша? Специален посетител в Българска национална телевизия „ Денят стартира " беше министърът на туризма доктор Илин Димитров.

Тази конференция се случва посредством напъните на трима министри. България се върна там, където й е мястото - във върховете на международния туризъм, съобщи министър Димитров.

Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации действително дефинира трендовете. България към този момент е в Изпълнителния съвет, т.е. от нея, дружно с останалите членове, ще зависи изборът на новия ръководител на СОТ. Ние можем да сме доста дейни в доста посоки.

Димитров показа, че България слага на картата своя балнео и спа туризъм, като през днешния ден всички министри, гостуващи на форума, ще видят най-горещия ни гейзер в Сапарева баня. Ще се водят диалози за образование на фрагменти и медикъл и спа туризъм.

България ще бъде включена в насоките за вложение на задгранични компании, т.е. фирмите ще знаят за какво е добре да се влага в България, и това - на едно международно равнище.

Искаме да притеглим и академия под егидата на Световната организация по туризъм, която още веднъж да ни сложи на картата, показа Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР