Летният трансферен прозорец на сезон 2023-2024 тази година беше доста

...
Летният трансферен прозорец на сезон 2023-2024 тази година беше доста
Коментари Харесай

Четири трансфера над 100 млн. в европейския футбол, въпреки новият играч – Саудитска Арабия

Летният трансферен прозорец на сезон 2023-2024 тази година беше много по-сериозен откъм финанси в сравнение с през предходната година. Любопитно е, че в този момент макар новият състезател Саудитска Арабия, който прибра не малко звезди, някои и в разцвета на тяхната кариера, Европа хвърли много пари.
Прочетете още
Най-скъпият трансфер беше на Деклан Райс , който отиде от Уест Хям в Арсенал за съвсем 117 млн. евро или в случай че би трябвало да сме точни 116.6. Мойсес Кайседо беше продаден от Брайтън в Челси за 116.2 млн. евро. Джуд Белингам беше продаден от Борусия Дортмунд в Реал Мадрид за 103 млн. евро, а четвъртия 100-милионен трансфер беше на Хари Кейн от Тотнъм в Байерн Мюнхен - тъкмо за 100 млн. евро. 

Бройката на 100-милионните прехвърляния за всички времена в евро към този момент стана 17

Любопитно е, че през предходната година - 2022 нямаше нито един 100-милионен трансфер, а през тази те са общо 5 (освен упоменатите четири), откакто през януари 2023г. Енцо Фернандес беше продаден от Бенфика в Челси за 121 млн. евро, ставайки петият най-скъп трансфер за всички времена.

В Европа имаше общо 16 прехвърляния, които са до 60 млн. евро . Като вършим значимо конкретизиране, че в тази цифра не влизат продадените играчи в Саудитска Арабия.

Реално видяно тези прехвърляния обаче демонстрираха и нещо друго. В Англия прехвърлянията нямат предел по този начин играчи от тимове като Брайтън, Саутхямптън и други костват над 60 млн. евро.

Най-безумна беше цената на Мойсес Кайседо , който играе като отбранителен халф и Брайтън получи 116 млн. евро от Челси. Дебютът на еквадореца, който е третият най-скъп състезател през тази година, беше отблъскващ и той направи дузпа против Уест Хям. До момента той не е оправдал по никакъв метод парите дадени за него, а също така Челси има едвам един триумф от началото на сезона във Висшата лига.

Този трансферен прозорец сподели и нещо друго. Сериозни пари към този момент се дават освен за играчи, които могат да обезпечат попадения и асистенции, само че и за отбранителни халфове.

Реално парите във футболна от дълго време станаха нереални, само че изключително играчите в Англия са много по-скъпи от останалите .

Този трансферен прозорец имаше и нещо забавно, което може би би трябвало да създадат и други клубове отвън Англия. Нападателят на Аталанта Расмус Хойлунд мина в Манчестър Юнайтед, само че прехвърлянето не се случи по никакъв начин елементарно. Аталанта отхвърли две предложения от гранда от Манчестър преди да склони да го продаде против 75 млн. евро. Друг сериозен трансфер от Италия в Англия беше на една от звездите на Милан Сандро Тонали, който отиде за 70 млн. в Нюкасъл. В случая обаче се разбра, че Милан е бил по-склонен на прехвърлянето в сравнение с самият състезател. Така Серия А продаде двама играчи за доста съществени пари, нещо което не се беше случвало с години .

Дали обаче останалите клубове от Италия, Испания, Франция ще подхващат за в бъдеще хода на Аталанта и Милан и да усилят цената на играчите ще разберем в идващите трансферни прозорци.

В Англия нормално прехвърлянията на играчи стартират от най-малко 30 млн. евро.

Новият състезател Саудитска Арабия обърка проектите на доста клубове. В страната отидоха и не малко играчи, които щяха да играят в топ клубовете през това лято и бяха мощно мечтани от тях.

Това размести не малко и от вариантите на европейските клубове, които още това лято се видяха в знамение със саудитците, които дават сериозна поръчка да объркват проектите и в идващите трансферни прозорци.

Саудитска Арабия надцаква европейските клубове най-много със заплати, предлагайки от най-малко над 15 млн. от горната страна от множеството огромни грандове. 

Дали обаче наклонността на Саудитска Арабия ще се резервира и през зимата ще разберем напълно скоро.

Ето и 10-те най-скъпи прехвърлянето през летния трансферен прозорец на сезон 2023-2024:

1. Деклан Райс от Уест Хям в Арсенал 116.6 млн. евро 

2. Мойсес Кайседо от Брайтън в Челси 116.2 млн. евро

3. Джуд Белингам от Борусия Дортмунд в Реал Мадрид 103 млн. евро 

4. Хари Кейн от Тотнъм в Байерн Мюнхен 100 млн. евро

5. Йошко Гвардиол от Република България Лайпциг в Манчестър Сити 90 млн. евор 

6. Неймар от ПСЖ в Ал Хилал 90 млн. евро

7. Кай Хаверц от Челси в Арсенал 75.3 млн. евро 

8. Рандал Коло Муани от Айнтрахт Франкфурт в ПСЖ 64.2 млн. евро

9. Расмус Хойлунд от Аталанта в Манчестър Юнайтед 75 млн. евро 

10. Доминик Собослай от Република България Лайпциг в Ливърпул 70 млн. евро
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР