Летният сезон по Северното Черноморие беше открит с малък брой

...
Летният сезон по Северното Черноморие беше открит с малък брой
Коментари Харесай

Ето колко ще се бръкнете за почивка на Северното Черноморие

Летният сезон по Северното Черноморие беше открит с дребен брой български туристи, а задграничните посетители на практика почти отсъстват.  Дали ценовата политика може да изиграе решаваща роля за привличане на повече туристи и какъв брой би ни коствала почивката - ревизира Емил Дамянов, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Въпреки, че Северното Черноморие откри сезона с малко отворени хотели и доста отказани задгранични резервации, от сектора се надяват да привлекат оптимален брой туристи, а ценовата политика е един от решаващите фактори. Именно по тази причина, макар загубите, в курортните комплекси не плануват нарастване на цените на услугите си. 

" Албена ” за трета поредна година е със същите цени. Предлагаме единствено нощувка, предлагаме също по този начин нощувка, закуска и вечеря, предлагаме и all inclusive ”, съобщи Христо Пенев, зам.-директор на комплекс " Албена ”.

В курорта " Златни пясъци ” цените за нощувка стартират от 30 лева, само че там се притесняват от ценова война сред хотелите. 

" Всеки хотел си води лична ценова политика. Войната е рискова, тъй като висококатегорийните хотели няма да могат да си покрият разноските ”, изясни Станислав Стоянов, зам.-председател на Съюза на хотелиерите в курорта.

В по-малките места за настаняване, като къщите за посетители, не се планува нарастване на цените. За идния летен сезон там ще разчитат главно на български туристи. 

А огромна част от заведенията също ще задържат цените.  По крайбрежната алея във Варна, да вземем за пример, посрещат летния сезон без смяна, само че се надяват на повече клиенти. 

" Силно се надяваме да няма отлив на туристи и като цяло да има някакво по-голямо оживление спрямо предходната година ”, сподели Свилена Георгиева, отговорник търговска зала в заведение.

В курортите обаче доста от заведенията за хранене отвън хотелските комплекси към момента не са отворени. В " Албена ” даже и дребното отворени заведения ще запазят цените си, макар комплицираната обстановка. 

Остава и въпросът с цената на чадърите и шезлонгите, за туристите, които не са посетители на хотелските комплекси. В някои от курортите към момента чакат отговор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР