Летният сезон наближава, а с него и един важен въпрос

...
Летният сезон наближава, а с него и един важен въпрос
Коментари Харесай

Сянката на плажа – през 4 метра и само за по едно семейство


Летният сезон наближава, а с него и един значим въпрос - по какъв начин ще се печем по плажове те в изискванията на пандемията и тази година. Указания от Министерството на туризма доведоха до редица въпроси от страна на концесионер и и наематели.

Подготовката за летния сезон към този момент е стартирала, оповестява БНР. Концесионери и наематели на плажове те не бързат с прогнози, само че показват, че и предишният стартира страхливо, а юли и август се оказаха мощни месеци, най-много за курортните градове и села на юг от Бургас. Някои от предприемачите чакат този сезон да е сполучлив, поради почналата имунизация у нас и в Европа. От отрасловото министерство предоставиха написани инструкции за работа, обаче, съгласно някои от концесионер ите измежду тях има и неизпълними условия. Едно от нещата, които будят неразбиране в сектора, са цените на чадъри те и шезлонгите. От ведомството чакат предприемачите да предложат понижение. От сектора обаче упорстват това да е обвързано с таксите за наем или концесия. Тоест – в случай че се понижава едното, да се понижи и другото. Именно такава беше практиката през предходната година.

В напътствията за работа през лятото бе написано, че би трябвало един чадър да покрива зона от 20 кв. м., само че е добавено и изречение – обособените чадъри да са на не по-малко от 8 метра един от различен. Това буди неясноти у нас, показва концесионер ът на линията в „ Крайморие “ Николай Димитров. И прибавя:

„ В свободната зона, това условие също е залегнало. На всеки 20 кв. м. се позволява разполагането на две лица или до броят на членовете на едно семейство. Какво ще желаят от нас, тъй като ние не сме контролиращ или правоприлагащ орган? Аз не мога, както и никой, да вменим на хората някакъв ангажимент. Ползването на плажове те, за всеки един жител, е свободно и гратис “, разяснява Николай Димитров.

Той уточни, че ще сложи табели с тези инструкции, само че пълномощията му свършват дотук.

От сектора чакат тези текстове да бъдат прецизирани. Концесионери и наематели са били осведомени в понеделник, че недоразумението с отстоянията се дължи на техническа неточност, която е поправена. В последния вид е записано, че ще може да се слага един чадър на всеки 20 кв. м., през най-малко 4 метра. Относно това кой ще управлява плажуването – дали се съблюдават отстоянията в свободната зона и дали под един чадър действително са от едно семейство, от Министерството на туризма дадоха отговор, че отговорност се носи и от стопаните на линиите, и от самите гости. Разчита се на самосъзнанието. От ведомството показват, че цените на плажните такъми ще бъдат обвързани с намаляването на концесионните такси за този сезон, в случай че бъдат признати направените от тях промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие, който, сега, е качен за публично разискване. В тази тенденция е направена и методика. Подобна мярка ще бъде приложена за всички линии, без изключения, а за сегашния сезон щели да важат разпоредбите за миналогодишния. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР