Летният сезон 2022 г. ще завърши на равнище малко над ...

Летният сезон 2022 г. ще завърши на равнище малко над

Летният сезон ще завърши на ниво малко над 80% от резултатите този през 2019 г.

Летният сезон 2022 година ще приключи на ниво малко над 80% от резултатите на летен сезон 2019 година Такава е прогнозата на Министерството на туризма.
За срока 1 юни – 25 юли 2022 година общият брой туристически регистрации в местата за настаняване надвишава 1,8 млн.
Вътрешният пазар е водещ с над 990 хиляди регистрации на българи в местата за настаняване, следван от пазари Румъния – над 260 хиляди, Полша – над 98 хиляди, Германия – над 70 хиляди, Чехия – над 56 хиляди, Англия – над 50 хиляди, Израел – над 33 хиляди, Молдова – над 29 хиляди
Войната в Украйна и бързото повишаване на случаите на COVID-19, както и обстановката по летищата в Европа с анулираните полети оказаха невиждано въздействие и не престават да имат отрицателен резултат върху туристическата промишленост и превоза в цялостен свят. Поради комбинираното въздействие на тези отрицателни фактори, не е изцяло изключено общият растеж на туризма за летния сезон да е под 10%. Въпреки тези условия, прогнозата е растежът от доста съществени задгранични пазари да бъде двуцифрен.
От пазари като Англия, Израел, Словакия, Норвегия и други се чака отчитането на сериозен растеж по отношение на летен сезон 2021 година За този летен сезон се чакат по–добри резултати на планувани полети на морските летища за пазар Полша с 38% растеж, за Чехия – 44% растеж, за Германия – 18% растеж, Израел – 2 пъти растеж и Англия – близо 4 пъти растеж на плануваните полети (по данни от 27 юли).
Броят на плануваните полети остава динамичен, заради въздействието на разнообразни фактори.
Данните сочат, че летен сезон 2021 година беше доста мощен за вътрешния пазар. През лято 2022 година опциите за пътувания на българи в чужбина се усилват, само че все отново доста избират отмора в нашата страна и вътрешният пазар се резервира като водещ.

Източник: bulnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg