Летният месец юли постопли трудовия пазар в Русия, пише бизнес

...
Летният месец юли постопли трудовия пазар в Русия, пише бизнес
Коментари Харесай

Юли постопли трудовия пазар в Русия

Летният месец юли " постопли " трудовия пазар в Русия, написа бизнес изданието " Комерсант ", представен от Българска телеграфна агенция. По данни на централната банка и трудовото министерство се чака стабилизация на безработицата в страната, повишена поради карантинните ограничения от 4,7 на 100 през март на 6,2 % през юни, показва вестникът.

" Комерсант " цитира резултати от социологически изследвания и от мониторинга на двете ведомства, проследяващ настройките в обществото и дейностите на фирмите в Русия. Повечето заети и в държавния, и в частния бранш чакат понижените им по-рано заплати да се върнат до месеци на равнището отпреди рецесията. През юли към този момент са стигнали предходния си размер приходите на 6 % от заетите в държавни предприятия и 21 на 100 от личния състав на частните компании.

Реалните приходи на хората в Русия няма да нарастват в околните години, предвижда обаче пред " Известия " Оксана Синявская от Института за обществена политика към Висшето учебно заведение за стопанска система в Москва.

Руското министерство на труда предлага за публичен спор промени в държавната стратегия за обществена поддръжка на популацията посредством подписване на така наречен обществени контракти за целева помощ в парична форма, като услуги или жизненоважни артикули, осведоми " Росийская газета ".

Поправките ще разширят ограничавания до момента набор на помощта. Подпомаганите жители ще може към този момент да получат средства, с цел да приготвят децата си за учебно заведение, а хората със личен бизнес да употребяват парите за покупка на първични материали, материали и за наем на пространства, разяснява ведомството за московския официоз.

На 43 % от трудоспособните поданици на Русия в никакъв случай или от време на време не им стигат парите до заплата, сочат данни от юлско допитване на центъра ВЦИОМ, които помества " Свободная преса ".

Десет на 100 от работещите участници в анкетата непрекъснато свършват парите още преди заплата, 33 на 100 - отвреме в точния момент, 39 на 100 - рядко, 17 % - в никакъв случай, а 1 на 100 не дава отговор. При това 72 % от запитаните назовават материалното си състояние неприятно или доста неприятно.

Средната заплата в Русия през май бе малко над 50 000 рубли (1180 лева, б. р.), показва вестникът, само че напомня " сериозните разлики " в заплащането в другите райони на федерацията. Бизнес аналитикът Владимир Рожанковски приказва за " позорната обстановка, когато здравна сестра от Нижегородска област се оплаква на президента, че взема 10 000 рубли " (236 лева.).

Финансовият блок в съветското държавно управление предлага " коренно орязване " на държавните разноски в несъгласие с задачите на така наречен национални планове, " чието осъществяване без друго бе отсрочено до 2030 година ", написа " Новая газета ".

Набелязаните цели, що се отнася до растеж на стопанската система и приходите на популацията, ще би трябвало да се отсрочат за неопределен срок. Руската стопанска система ще продължи да се свива, а след застоялост още веднъж ще се очертае спад в приходите на хората, декларира икономистът Олег Буклемишев от Московския държавен университет.

В Русия се шири придвижване за фудшеринг - шерване на храна, се споделя в материал от " Труд ".

Групата " Фудшеринг. Давам храна гратис " в обществената мрежа ВКонтакте включва 67 000 участници от Москва и Санкт Петербург. Идеята е елементарна - те избавят от заличаване остатъци от храна, вземат ги от магазини и заведения и ги раздават на нуждаещи се. В придвижването се включват и елементарни жители, даряващи храна. Те подкрепят да вземем за пример малоимотни и възрастни хора, многодетни фамилии.

Според формалната статистика преди пандемията в Русия - страна с население 147 милиона, е имало 20,9 милиона души с приходи под виталния най-малко. Тазгодишните събития най-вероятно ще усилят броя на хората, живеещи под чертата на беднотия. Хранителните боклуци в Русия обаче доближават 17 милиона тона годишно. Всички те се изхвърлят на бунищата и тровят почвата, водите и въздуха. Храната, озовала се на сметищата, би стигнала за изхранване на 30 милиона души, сочат калкулации на " Труд ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР