Летните почивки в чужбина трябва да бъдат по-евтини тази година

...
Летните почивки в чужбина трябва да бъдат по-евтини тази година
Коментари Харесай

Колите под наем в чужбина: Ще ви цакат с много такси, бъдете внимателни

Летните почивки в чужбина би трябвало да бъдат по-евтини тази година с помощта на спада на разноските за коли чартърен с повече от 40 % по отношение на 2022 година. Пазарът съвсем се върна към същите цени, следени преди пандемията, разкрива This is Money.

Поради проблемите с доставките междинният седмичен наем на стилен фамилен автомобил през лятото беше скочил до 770 евро през 2022 година. Под междинен се схваща този, измерен в 12 известни туристически дестинации. Сега цените там са към 450 евро или единствено 82 евро над равнищата от 2019 година. Причината за поевтиняването е увеличението на наличността на нови коли, което разреши на компаниите за отдаване чартърен да попълнят своите автопаркове след дефицита, прочут от пандемията.

Проучването на разноските в международен мащаб откри, че едноседмичен наем това лято е с 27% по-евтин в сравнение с през 2023 година и с 42% от 2022година, написа automedia. Средната цена предходната година беше 615 евро. Или с 68 % по-високо от това, което хората плащаха преди пандемията.Това лято цената е единствено с 23% по-висока от преди пет години (366 евро през 2019 г.), разкрива изследването.

Компания за изключителна застраховка за коли чартърен прегледа разноските за едноседмичен наем от 27 юли до 3 август 2024 година в 12 известни туристически дестинации. Използвайки междинните цени от шест известни компании - Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz и Sixt.

12-те места за пътешестване, употребявани за изследването, са Барселона (Испания), Крит (Гърция), Даламан (Турция), Дубровник (Хърватия), Фаро (Португалия), Флорида (САЩ), Женева (Швейцария), Лондон (Великобритания), Милано (Италия), Мюнхен (Германия), Ница (Франция) и Сидни (Австралия).

Разследването откри, че Австралия (350 евро),  Испания (361), Германия (367) и Турция (425) са най-евтините места за наемане на кола това лято.

За разлика от тях Италия (527), Швейцария (544) и Франция (618) се оказаха най-скъпите.  Местоположението с максимален спад на годишна база е Сидни  - 46 %. Следват Барселона (с 29%), Милано (28) и Фаро (28). Най-слабо са намалели наемите във Флорида и Ница надлежно с с 10% и 13%.

Почиващите биха могли да реализират още по-добри покупко-продажби, в случай че изчакат да последния момент преди пътуването, поучават специалисти. Бен Уултортън от iCarhireinsurance.com е категоричена: " Хубаво е да забележим цените за коли чартърен съвсем назад до равнищата от 2019 година Въпреки това, може да намерите повече преференциални покупко-продажби с наближаването на пътуването ви, а и да се възползвате от безплатното отменяне 48 часа преди приемане, което доста от огромните компании оферират “.

Въпреки че цените падат, клиентите към момента се сблъскват със обилни такси за спомагателни екстри, които се оферират на гишето за отдаване чартърен. Включително спомагателна отбрана при наемане на коли (често наричано покритие за вреди от кражба и сблъсък). Само тя гони 200 евро за една седмица. Излишната отбрана нормално се постанова на водачите на гишето за отдаване чартърен с аргумента, че няма да заплащат от джоба, даже в случай че нещо се случи не по тяхна виновност.  Но пътуващите могат да спестят пари, като закупят този вид покритие авансово от профилирани компании. Така да вземем за пример цитираните 200 евро могат да бъдат свити цели 6 пъти.

Ще се опитат да ви цакат още с прибавяне на различен водач към полицата (средно 75 евро), наемане на сателитна навигация (84) и наемане на детска седалка (80). Въобще, могат да ви измъкнат още 500 евро защо ли не.  " Не се хващайте да купувате скъпи екстри на гишето за отдаване чартърен и се уверете, че носите сателитната си навигация и детските столчета за кола със себе си. Задължително обмислете закупуването на застраховка за кола чартърен от профилиран снабдител “, поучава Бен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР